Bijtende puppy

Ook een pup heeft duidelijke regels nodig. Één van die regels is dat ze niet mogen bijten in kleding en ledematen. Als je speelt met een pup is dat altijd met speelgoed en daar mogen ze in bijten.

Veel pups worden happerig als ze moe worden.
Heel veel hondenbezitters gaan er vanuit dat een hond maar ook een pup vanzelf gaat slapen als hij moe is. Maar net als bij mensenkinderen geven pups niet snel toe aan hun moeheid. Dat betekend dan vaak dat ze oververmoeid worden en eigenlijk niet meer weten wat ze met zichzelf aanmoeten. Op dat moment worden ze vervelend (en voor mensen met kinderen waarschijnlijk herkenbaar) en over het algemeen worden ze happerig.
Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je hond op tijd te slapen legt. In het begin zal hij niet langer dan een half uurtje wakker blijven voordat hij weer terug gaat in de bench om te slapen. Als je merkt dat je hond echt nog te wakker is om te slapen dan kun je hem natuurlijk best nog even laten spelen.
Maar als je merkt dat je hond happerig gaat worden dan is het het beste om hem lekker in de bench te leggen. Wat te eten te geven en wat te kauwen zodat hij zichzelf rustig kan maken en rustig kan gaan slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *