Luna

Luna
Geboortedatum: Juli 2019
ras: Mechelse herder
Geslacht: teef
Meer info: 0647559799

Luna, mechelse herder.

Luna is als hondje van 4 maanden hier gekomen. Nog te jong om in het trainingsprogramma mee te draaien. Om die reden is ze een tijdje in een opvanggezin geweest die heel veel met haar gedaan hebben. Helaas is haar grootste hobby knuffelen en verkiest ze dat boven speuren en werken. Hieronder het verhaal van het opvanggezin van Luna.

6 februari hebben wij Luna opgehaald bij De Pannehoeve, wij zochten een hond die op een aantal punten getraind moest worden. Bij Luna kregen wij mee dat ze erg druk was en in de bench alleen maar blafte en piepen. Daarnaast was ze niet geleerd om te spelen dus ook hier lag de volgende opgave. Tevens was Luna erg mager door te weinig rust en moest ze wat aankomen en het adrenaline nivo omlaag brengen.

De eerste nacht in een (te kleine) bench was geen succes, Luna blafte en piepte alles aan elkaar. Advies van Jolanda, om de bench in de slaapkamer te zetten en daarna met kleine stapjes verder weg te zetten was een goede tip. Luna gaat uit zichzelf de bench in en slaapt de hele nacht door. Ze is redelijk waaks dus heel af en toe hoor je wel eens een blafje. Benchtraining geslaagd

Tweede uitdaging was Luna aan het spelen krijgen, beetje bij beetje hebben we uitgeprobeerd waar ze het best op reageerde. Een leren bal was haar favoriet en daarna volgde het touw en de tennisbal. Als ze in haar energiemoment zit komt ze alles aanbieden om zoveel en zo lang mogelijk te spelen. Met de, lekke, lerenbal is het trekken en duwen geblazen. Ze is inmiddels behoorlijk sterk dus afpakken zit er niet in en dat vindt ze dus prachtig. Luna houdt vast tot ze niet meer kan. Als je stopt laat ze los maar wil altijd als eerste haar tanden in het speeltje zetten, behalve als er een snoepje tegenover staat. Leren spelen, zeker geslaagd.

Derde opdracht was gewicht en spiermassa kweken. Bij aankomst woog Luna 18 kg en was ca. 5 maanden oud. Inmiddels is Luna bijna 10 maanden en weegt 23,2kg een prachtig gewicht voor haar postuur. Ze houdt van de gewone sportbrok en is dol op lekkernijen. Elke avond krijgt ze een klein bijtstaafje als beloning voor het meteen in de bench gaan bij het woord “Bench”.

Luna is helemaal zindelijk, bij het uitlaten duurt het altijd wel even voordat ze een plas doet en haar behoefte komt pas na 20 minuten lopen lijkt wel. Bij gewone sportbrok en af en toe een bijtstaafje blijft de ontlasting erg mooi. Heel af en toe een mergpijp vindt ze heerlijk. Niet teveel want dan volgt er diarree.

Lopen aan de lijn doet Luna over het algemeen netjes. Je moet wel de baas blijven en met regelmaat contact zoeken anders gaat ze met jou lopen. Wanneer ze een kat tegenkomt of een stukje verderop ziet lopen is het zaak ze goed vast te houden want daar wilt ze zeer graag naar toe. Ook bij andere honden is het zaak om ze te corrigeren en stug door blijven lopen. Zelf laat ik ze wel eens snuffelen bij andere honden waarvan ik weet dat er niets gebeurd. Luna bijt niet maar is zeer enthousiast en wil alleen maar spelen.

Loslopen is geen probleem als er een groep honden omheen is. Ook op het strand geen probleem. Echter los op straat waarbij ze alleen is kan niet want ze vliegt naar elke kat en hond. Luisteren is dan niet meer aan de orde. Als er weer is gesnuffeld komt ze netjes terug.

Speuren wil ze graag en zijn de beginselen aangeleerd, ze gaat zoeken en bij het object gaat ze keurig liggen. Er is echter nog een lange weg te gaan om specifieke geuren aan te leren. Ze doet het erg goed en Luna vindt het leuk om bezig te wezen. Omdat ze nog jong is moet de aandacht nog groeien en het fanatieke dus ook.

Autorijden is niet haar favoriet maar we hoeven ze niet meer in de auto te dragen, “ga je mee”is voldoende om ze zelf in de auto te laten springen. Luna wordt niet wagenziek. Diverse ritten van een uur gedaan en niets aan de hand. Ze vindt het niet alles maar het is goed te doen.

Kleine kinderen zijn geen probleem als ze niet te druk zijn, rennende kinderen zijn te leuk en kegelt ze dus omver door er mee te willen spelen. Ik zou Luna niet in een gezin plaatsen met jonge kinderen.

Alles bij elkaar is Luna een erg lieve zachtaardige hond die nog nooit de indruk heeft gegeven agressief te zijn. Ik heb zelf alles geprobeerd om te kijken hoever ze alles verdraagt en ze heeft 0 keren gegromd of gebeten. Grommen doet ze alleen als ze de bal niet wil afstaan maar dat is uit onvrede en heeft niets met agressiviteit te maken. Luna verdient een goed huis waar ze met liefde wordt omringd en veel tijd en energie is om haar bezig te houden. Ook waar ze aan de slag kan door hard te speuren oid.  Ze is redelijk waaks dus wanneer de deurbel gaat of er loopt iemand op de oprit slaat ze ze aan. Wij vinden dat niet erg als het binnen de perken blijft en dat is nu nog zeker het geval. Luna is een schat en we hopen dat ze een zeer goed permanente bestemming krijgt. We gaan haar heel erg missen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *