Flip

Naam: Flip
Geboortedatum: februari 2019
ras: Mechelse herder
Geslacht: Reu (niet gecastreerd)
Geröntgend: ja, volledig goed en de röntgenfoto’s zijn beschikbaar
Meer info: 0647559799

Tja waar zal ik eens beginnen met Flip.

Flip is een wat onzekere hond. Hij heeft wat betreft socialisatie niet al te veel meegemaakt.Hij heeft het grootste deel van zijn leven in een kennel doorgebracht.

Flip is in februari een jaar geworden maar lijkt ook zijn puppytijd nog niet voorbij (dat kan ook niet als je niet geleerd hebt hoe je je wel moet gedragen)

Ik ben dus begonnen om hem als grote puppy op te voeden. Beheersing was 0,0 gehoorzaamheid 0,0 en contact met de baas was raar.

Daar zijn we dus mee begonnen.

Hij was gek op de bal, die krijgt hij hier niet maar hij vindt de kong bone net zo leuk. Voordeel van de kong bone is dat we die kunnen delen (wat hij geen goed idee vindt) Inmiddels kan hij wachten tot hij de kong bone krijgt en eist hij hem niet meer op door te bijten.

Zijn drive op de kong bone is perfect en ook het zoeken gaat prima. Hij is niet bang om een kast af te breken om zijn kong bone te krijgen. Ook geluiden zoals het schot boeit hem niet.

Je krijgt alleen de kong bone niet terug en hij kan dan heel fel reageren met nahappen. Hij apporteert ook teflon en metaal zijn we nog mee bezig.

Bijten op de bijtrol vindt hij geweldig maar daar verpakt hij wel vaak richting of in je handen.

Klinkt misschien al met al prima. Toch gaat hij het denk ik niet redden in het detectie werk. Hij is zo “ongeleid” en heeft nog zoveel tijd nodig op straat om te socialiseren…

Wat zoek ik voor hem:

Iemand die in staat is te zien dat het nog een pup is ondanks zijn enorme hoogte en kracht en die hem op een rustige manier aanpakt. Hem niet keihard straft bij happerig gedrag want dat doet hij eigenlijk alleen als hij moe en.overprikkeld is. Ook slopen is nog een dingetje bij hem en zeker als hij overprikkeld is.

Hij heeft hier nog veel bench rust en dat vindt hij prima. Dan ligt hij heerlijk op zijn rug te slapen.

De kennel daarentegen vindt hij vreselijk en doet niet anders dan blaffen en op en neer springen.

Verder iemand die hem verder socialiseert en hem ook de tijd geeft om de nieuwe dingen te onderzoeken.

Kortom ik zoek iemand die geïnteresseerd is in een grote sterke pup en hem ook nog deels als pup behandeld

Andere honden, geen probleem zolang het geen onzekere honden zijn. Hij speelt heel ruw nog en als een hond hem afsnauwt is het prima en zal hij het ook niet meer proberen.

Als een hond echter bang van hem is dan blijft hij daar vervelend tegen doen.

Mensen. Ik heb hem nog nooit moeilijk zien doen tegen mensen. Zowel op straat als thuis niet. Buiten dat hij met zijn 40 kilo op schoot denkt te kunnen of mwat hardhandig aankomt voor een knuffel gaat dat prima.

Hij probeert te happen als je hem hard corrigeert of in het spel, maar normaliter is hij gek op aandacht en mensen.

Hij is geröntgend en volledig in orde.  Meer info over hem en voor de prijs mag je een berichtje sturen naar Jolanda Pannehoeve of bellen 0647559799

2 reacties op “Flip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *