Laika

Onlangs heb ik ergens een mechelse herder teef gekregen van net een jaar oud. Toen ze hier op de boerderij kwam was er geen land mee te bezeilen. Ze was superbang van alles en iedereen en was alleen maar bezig met vluchten en zich te verstoppen.
De meeste geluiden vond en vindt ze doodeng.
Het was voor haar geen leven hier, maar wie wil een hele angstige hond hebben…
Toen kwam Lisa, een stagiaire. Vanaf minuut 1 was Laika helemaal gek van haar en waar Lisa ging, ging Laika ook als Lisa er was. De overige dagen was ze alleen maar bang en bezig met vluchten. Ze was met name bang van mij. Wat ik ook deed, lief tegen haar zijn, haar negeren, proberen haar te laten, het mocht allemaal niet baten.
Lisa stelde voor om haar in opvang te nemen na haar operatie. Inmiddels is de operatie geweest en is Laika naar Lisa toe gegaan. Helaas ging het wegens omstandigheden bij Lisa thuis niet.
Rima was de reddende engel.
Laika mocht naar haar toe en de metamorfose van Laika die bij Lisa al ingezet was is bij Rima nog duidelijker geworden. Verder is het wel erg duidelijk geworden dat Laika hier totaal niet op haar plaats was.
Voor Laika zijn we dus op zoek naar een wat rustiger huis waar wel een hond is waar ze zich aan op kan trekken maar waar het wel wat rustiger is dan bij ons.
Bij Rima ontpopt ze zich als een superlieve hond die dol is op menselijke aandacht en gedraagt ze zich weer als een gewone jonge hond en dan is toch wat een hond nodig heeft.
We hebben geen idee wat de achtergrond van Laika is en waarom ze hier zo verschrikkelijk bang was. Er is hier nooit iets gebeurt waardoor wij de angst kunnen plaatsen als alleen dat het hier drukker was.
Maakt ook verder niet uit, maar we willen voor Laika natuurlijk het beste en dat is een rustiger huis met mensen met geduld met haar en die haar kunnen begeleiden in de angsten die ze op straat nog wel heeft of kan hebben.
Verder iemand met een tuin waar ze zich voor haar gevoel veilig uit kan leven zolang ze het op straat nog wat spannend vindt en een andere hond waar ze zich aan kan optrekken en die met haar kan spelen.
Meer info kan via 0647559799

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *