Positieve dierendag

home> Blogs > positieve dierendag

Tja, het is vandaag 4 oktober en dus dierendag.
Natuurlijk wil ik daar als hondenopvang aandacht aan besteden en dat kon twee kanten op. Negatief door aan te geven wat er allemaal nog mis gaat. Maar iedereen die mij volgt of de Pannehoeve volgt is een dierenvriend en die weten dat allemaal zelf wel. Ik heb besloten dit dierendag blog te gebruiken voor eens wat positieve dingen op het gebied van dieren.

Dierenvoedselbank

Je mag eigenlijk niet met jezelf beginnen en toch doe ik dat wel.
Ik heb afgelopen week al meer over onze dierenvoedselbank geschreven (dierenvoedselbank )en het goede nieuws hiervan is dat een aantal mensen maar ook een aantal honden heel gelukkig zijn gemaakt doordat ze dankzij de dierenpolitie en de landelijke inspectiedienst worden voorzien van voer en andere spullen waardoor ze bij hun liefhebbende baasjes kunnen blijven.

Schildpaddenproject

Janet Mulder en Nancy Willekens hebben het voor elkaar om reuzenschildpadden uit hun slechte leefomstandigheden te kunnen gaan halen en over te brengen naar een echt schildpadden eiland waar verder niets of niemand komt

UPDATE GIANT TURTLES RELOCATION PROJECT SEYCHELLES

KIJK DAN!!!! Ja jullie zien het goed, ALLE 25 schildpadden zitten op de boot!!!!! ZOOOOOOO ONGELOOFLIJK BLIJ!!! De laatste 3 schildpadden werden gedoneerd door Chaimel Lerou, wat een geweldig gebaar!! Ontzettend bedankt!! Krista Kuijpers jij ook ontzettend bedankt, jij was onze vaste donateur, een heleboel van deze dieren gaan hun vrijheid aan jou te danken hebben <3 En verder hartelijk bedankt aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd, hetzij met een donatie, hetzij met delen van dit project.

Nu kunnen Janet Mulder en ik verder aan de slag om afspraken te gaan maken met Nature Seychelles zodat deze schildpadden zo snel mogelijk naar Cousin Island kunnen om aan hun fijn leventje te beginnen. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte dus blijf uitkijken naar nieuwe updates!

WE DID IT FOLKS!!!! WHEN GOOD PEOPLE COME TOGETHER, GREAT THINGS CAN HAPPEN!!

ANNÍKO EN INGRID MET DE LIJST BETROUWBARE STICHTINGEN

Er is een begin gemaakt om de betrouwbare stichtingen te onderscheiden in de wildgroei van stichtingen die de laatste jaren is ontstaan.
De eisen zijn vrij strikt, onder andere dat je stichting in Nederland gevestigd moet zijn en aan de Nederlandse wetgeving voldoet.

Er zijn genoeg stichtingen die goed zijn maar niet in Nederland gevestigd zijn, maar in het land waar de honden vandaan komen. Die kunnen dus niet gecontroleerd worden.
Mensen die op zoek zijn hebben nu iets om zich aan vast te houden.
Ondanks de weerstand van sommige mensen denk ik dat het een topinitiatief is.

https://www.dogsview.nl/lijst-van-betrouwbare-stichtingen/

LANDELIJKE INSPECTIEDIENST DIERENBESCHERMING

Ik weet dat ik zelf ook niet altijd even lovend ben over de dierenbescherming. Echter de dames en heren van de LID daar heb ik wel heel veel respect voor. Dagelijks komen zij enorm veel dierenleed tegen en uit al het leed moeten ze steeds een keuze maken van wel of niet bewuste verwaarlozing of mishandeling, wel of geen bestuursdwang, wel of niet in beslag nemen.
Als je ook Twittert en je tikt bij de zoekfunctie LID in dan kun je alle LID’ers die twitteren volgen en een kijkje nemen bij wat zij voor hun kiezen krijgen.

OVERIGE

Als ik alles moet noemen heb ik nog heel veel werk. Er zijn ontzettend veel mensen die goed werk doen. Dit zijn voor mij belangrijke dingen maar ik kan me voorstellen dat jullie andere mensen kennen die goed werk doen. Noem ze in de reactie onder op deze blogpagina met naam en het goede werk wat ze doen (dus niet op Facebook maar op de website)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *