Locaboat: vaarvakantie voor iedereen zelfs voor de hond

Ik zat in Duitsland een Duits hondenblad te lezen en daar kwam ik een advertentie tegen van Locaboat. Ik was uiteraard nieuwschierig en ben eens gaan kijken wat het precies was. Ik was verrast over wat er mogelijk was waar ik niets van wist (en waar ik me eerlijk gezegd ook nooit in verdiept had) dus dat wilde ik bij deze middels een blogje met jullie delen.

Locaboat

Natuurlijk ben ik gaan studeren op de website van de locaboat.  De Locaboat is een bedrijf dat boten verhuurt voor vakantie in vele delen van Europa. Je vaart zelf met je gehuurde boot door de kanaaltjes en de riviertjes van het land van je keuze. Je haalt je Locaboat op op de plaats waar jij aangeeft dat je hem wil ophalen (de keuzes zijn uiteraard wel bepaald door Locaboat). Je krijgt vijf weken van te voren een captain handboek opgestuurd wat je wordt geacht volledig doorgelezen te hebben en begrepen te hebben en in de haven van vertrek krijg je uitleg over de boot en een training hoe ermee te varen. Als het team er van overtuigd is dat je veilig kunt varen krijg je een vaarbewijs voor de tijd van je vakantie.

De boten

Tijdens het schrijven van dit blog zit ik meteen te kijken op de site van locaboat en mezelf lekker te maken. Er zijn verschillende soorten boten voor verschillende aantallen mensen. De luxere boten zoals je ze tegenwoordig ziet kosten beduidend meer dan een eenvoudige boot. Maar alle boten zien er comfortabel uit en lijken me prima om er een vakantie op door te brengen. Voor geen van de boten is een licentie nodig.

Honden

Ik ben en blijf natuurlijk een hondensite en omdat deze specifiek adverteerden in een hondenmagazine ben ik ze gaan opzoeken. Een hond mee op de boot kost € 35 per week. Ik heb echter nergens kunnen vinden hoeveel honden er zijn toegestaan, dus voor degene die het interessant vindt, en meerdere honden heeft zou dat even na moeten vragen.
Je kunt je routes zelf bepalen en ook het aantal keren dat je aanlegt kun je zelf bepalen dus er is ruimte en tijd genoeg om de hond uit te laten.

Het voordeel van het vakantievieren op deze manier is dat je steeds in een andere plaats kunt aanleggen dus ook steeds mooie wandelingen voor met de hond kunt opzoeken. Daarnaast ben je continu op en bij het water dus zwemmen is voor je hond al helemaal geen probleem.

Beschikbaar

De boten zijn op heel veel plaatsen beschikbaar, zoals in Engeland, Schotland, de Ardennen, Duitsland, venetië en omgeving en Frankrijk. Je krijgt een kaart van de routes mee die je kunt varen in het gebied of het land waar je bent.

Mijn mening

Ik moet mijn man nog even overtuigen vrees ik, hij heeft niet zoveel met boten. Ik vind het geweldig om ook een land vanaf het water te zien. Mij lijkt het enorm leuk om een dergelijke vakantie te gaan doen. Een land ontdekken vanaf het water.
Nu zullen er ongetwijfeld onder de lezers van dit blog mensen bij zitten die zelf een boot hebben en ik weet zeker dat zij me nog enthousiaster kunnen maken. Ik ben van het ontdekken en misschien loop ik achter maar in dit geval ging er een wereld voor me open die ik ook graag wil leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *