Toetsenborden helden

Ik heb me vanavond weer groen en geel zitten ergeren in een discussie over een collega van mij (ons). Waar ik tegen de wildgroei van organisaties ben, ben ik net zo goed tegen het zwartmaken en afbranden van andere organisaties via facebook.  Dat wil zeggen, een organisatie met naam en toenaam noemen en daar dan een label aan verbinden door een aantal ervaringen die je hebt gehoord?????

Het verhaal

Er wordt van een stichting ergens een geadopteerde reu als dekreu aangeboden. Is waarschijnlijk niet gecastreerd ivm de leeftijd en ik ben het eens dat het gecontroleerd zou moeten worden of de hond dan na de verplichte tijd wel gecastreerd is.
Dat is niet gebeurt. En dus reden om deze stichting meteen met de grond gelijk te maken.

Er wordt dan ook nog aangehaald dat er niet gereageerd zou zijn als er een hond vermist was. En dat alles is reden om deze stichting echt compleet zwart te maken en ze uit te maken voor geldwolven, en dat het geen dierenliefhebbers zijn en nog meer van deze ongein.

Mijn verhalen

Ja inderdaad, je komt van mij ook regelmatig verhalen tegen van mensen die mij benaderen over een hond die weg moet en dat er in de opvang geen plaats is. Ook dat maakt mij boos. Ik ga echter de discussie over deze organisatie of stichting niet op facebook aan. De stichting in kwestie krijgt van mij echter wel een schrijven over dat ik het absoluut niet eens ben met hun werkwijze. Ik breng het verhaal in beeld van wat er fout gaat. Maar dat gaat bij stichting of organisatie A fout en toevallig hoor ik dat nu, maar dat gaat ongetwijfeld bij stichting B,C,D en E ook fout. Wat ik in beeld wil brengen is wat de grootste knelpunten zijn van de wildgroei van stichtingen en ik ga geen hetze beginnen tegen welke organisatie dan ook omdat afbranden naar mijn mening altijd erg makkelijk is en zeker van achter een computer.

Geld verdienen aan rescue honden

Mij is het nooit gelukt en nog niet. Maar waarom mag iemand die zijn complete huis heeft ingericht voor zijn honden, die zichzelf compleet wegcijfert voor de honden geen geld verdienen aan rescue honden. Ik heb dat altijd al een foute zaak gevonden. Ik heb niet de intentie rijk te worden van de honden. Ik heb niet (meer) de ruimte om in grote getallen honden naar Nederland te halen. Ik wil dat ook niet meer.
Maar iemand die dat wel doet, iemand die daarnaast nog een compleet asiel op eigen kosten onderhoudt en zorgt dat ze daar eten hebben en dat de medische kosten worden betaald. Iemand die bij het minst of geringste wat er aan de hand is met de hond naar de dierenarts gaat. Iemand die goed is voor zijn opvang honden. Waarom zou deze persoon geen geld mogen verdienen aan deze honden. Van mij mogen ze miljonair worden en zeker omdat ik in dit geval er zeker van ben dat de honden boven alles gaan.

Kosten

Er wordt in dit stuk geroepen over dat er geld verdient wordt over de rug van de honden. Wat verder niet bekend is is dat deze stichting ook Nederlandse honden helpt. Dat er duizenden euro’s weggaan aan honden die door andere mensen verwaarloosd zijn soms op sterven na dood. Dat deze stichting honden opneemt die nergens anders terecht kunnen.

De geldschieter die achter deze stichting zit wil niet in de openbaarheid treden en doet het werk in stilte. En waarom?? Omdat die het voor de dieren doet. Die hoeft geen pluim zoals onze toetsenborden helden of mensen die ook een paar hondjes gered hebben en daar heel facebook mee plat bombarderen. Die is alleen bezig om te zorgen dat dieren in leven blijven die een ontzettend slecht leven hebben gehad, en die is alleen bezig om te zorgen dat deze dieren weer een dierwaardig bestaan krijgen.

Het grootste beest is de mens

Dat wordt overal geroepen en vooral door onze toetsenborden helden. Ze hebben helaas alleen niet door dat ze nu zelf meewerken om dit imago van de mens als beest weer op te krikken door deze ongein uit te halen. Als je tijd hebt om een hele dag te antwoorden en zulke posten te maken dan heb je dus geen respect. En als je voor de mens geen respect hebt kun je het ook nooit voor een dier hebben en dus…………………

Dankjewel

Zo ik heb mijn zegje weer gedaan over wat ik hier nu weer van vind. Jammer dat facebook zulke berichten niet blokt en zulke mensen geen ban geeft. Het zou een stuk beter worden als iedereen weer eens terug ging in het spreken met elkaar of dingen rechtstreeks met elkaar gingen uitvechten in plaats van via de social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *