Adoptant kan de hond niet handelen

Ik verblijd jullie iedere keer met een stukje over een hond waarover ik word gebeld met de mededeling dat deze hond zo snel mogelijk weg moet en dat de baas niet weet waar de hond naar toe moet. Het gaat dan in dit geval om buitenlandse honden. Het lijkt of ik nu fel tegen de stichtingen van de buitenlandse honden ben. Dit is echter absoluut niet het geval. Ik wil alleen duidelijk maken waar mensen die een hond adopteren bij een “louche” stichting op dit moment tegenaan lopen.

Het verhaal

De hond is uit Bulgarije gekomen. Helaas is het hele verhaal van de hond niet bekend. Dus alles wat wel bekend is vertel ik hieronder.

De hond is dus enige tijd geleden uit Bulgarije gekomen. Van de stichting is er geen contactpersoon in Nederland. Ik heb ook geen idee (heb ik ook nog niet uitgezocht)  hoe je een hond hier kan adopteren en ik weet dus ook niet op welke manier de hond hier (in Nederland) is gekomen.

In ieder geval wilde de eerste adoptant of opvanggezin (ook dat is niet bekend) de hond niet meer en is hij naar het asiel gebracht.
Vanuit het asiel is hij geadopteerd door een stel die dachten het wel even te fixen met een angstige en bange hond.
Helaas lukte dat niet en is de hond dus aangeboden op marktplaats.

Dat zijn uiteraard al een aantal fouten op elkaar want ik neem aan dat er een contract is met het asiel dat de hond daar terug naar toe moet, maar goed het is onbekend uit welk asiel de hond gekomen is en de vorige baas geeft niet thuis.

De mevrouw waar de hond nu zit zit in een scootmobiel. Het was volgens het vorige baasje allemaal geen probleem en ze hadden de hond al een heel eind van zijn angsten afgeholpen en het kon alleen maar beter worden.  Het werd dus zeker niet beter, het is alleen maar slechter geworden.
Mevrouw is slecht ter been en de hond verstopt zich onder het bed op het moment dat hij denkt dat hij naar buiten moet. Hij zal ongetwijfeld zindelijk zijn geweest maar hij vindt het bij zijn nieuwe baasje zo eng buiten dat hij dus alles binnen doet.

Eerder honden gehad

Mevrouw had eerder honden gehad en ging er vanuit “expert” te zijn. Helaas bleek dit echter niet zo te zijn en omdat ze ook slecht tot niet kan lopen is het geen doen met de hond in huis en dus moet de hond weg. Maar het vorige baasje geeft niet thuis, de asielen zitten vol en nemen zeker geen buitenlandse honden aan en dus nu heeft mevrouw een probleem.
De stichting heeft geen contactpersoon in Nederland en er wordt niet gereageerd op mail

Wederom een hond de dupe

Ik kan geen hond opnemen. Ik heb mevrouw tips gegeven om de tijd dat de hond bij haar is zo goed mogelijk met de hond door te komen. Wederom een hond die voor de zoveelste keer verplaatst moet worden, een hond die al angstig en bang is en het wordt er zo niet beter op. Zou ik alle honden van de afgelopen weken opgenomen hebben dan barstte ook onze opvang uit zijn voegen. Wij hebben een limiet gekregen van de gemeente dus we mogen ze niet eens opnemen maar ik zou het ook niet willen. Ik ben lange tijd het afvalputje van stichtingen land geweest (https://hondenopvang-pannehoeve.nl/2019/03/03/afvalput-van-de-slechte-stichtingen/) en dat kan niet meer maar dat wil ik ook niet meer. Echter met bloedend hart voor honden als deze.

1 reactie op “Adoptant kan de hond niet handelen

  1. Vind dit zo vreselijk , en wat jij zegt , als jullie al die honden zouden moeten gaan opvangen , dat is niet te doen hoe graag jullie ook zouden willen helpen .
    Maar het maakt me iedere keer zo boos , als ik zulke verhalen lees , diep triest , en het allerergste de hond is hier de dupe van . Ik hoop dat mensen eens heel goed gaan nadenken voordat ze aan een hond beginnen waarvan ze totaal de achtergrond niet weten en ook vooral zelf niet te snel denken dat ze het wel even kunnen oplossen .
    Want zo zit dit niet in elkaar . Daar is heel veel tijd voor nodig en vooral de hond moet zich 100% veilig gaan voelen en niet steeds verplaatst worden . Dat kan toch niet de bedoeling zijn als je een hond uit het buitenland laat komen . Stichtingen moeten zo en zo een vaste contact persoon hebben waar iemand altijd op terug kan vallen , en mocht de hond door omstandigheden niet bij de adoptant kunnen blijven dat de hond dan via die stichting weer netjes word opgevangen ! verantwoordelijkheid nemen . Een dier neem je niet voor even , maar voor je verdere leven !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *