Ik luid de noodklok voor de afstandshonden

Laat ik beginnen met te vertellen dat ik het nooit goed zal praten dat je je hond waar dan ook achter laat, of dat nu in een bench is in de schaduw of aan een boom ergens midden in het bos. Het is wat mij betreft een familielid waar je niet zo mee om gaat.
Maar…………….. en jullie voelden de maar waarschijnlijk al aankomen.

Vol,vol en overvol

Alles zit op dit moment vol en niet gewoon vol maar overvol. Gemiddeld krijg ik nu al zeker een week of drie lang 5 tot 6 mailtjes per dag of ik een hond kan overnemen die niet meer in huis kan blijven om willekeurig welke reden.  Ik heb deze noodklok al een tijdje geleden geluid maar de nood wordt alleen maar groter. (http://hondenopvang-pannehoeve.nl/2019/06/27/opvang-voor-nederlandse-honden/ ) Alle beschikbare opvang die er was zit vol, het is hoogseizoen dus alle pensions zitten nokvol. Er is dus geen plaats voor afstandshonden!!

Citaten

Ik zal hieronder wat citaten zetten van de mails die ik heb ontvangen

“sinds enige tijd ontstaat er een probleem met onze jongste dochter en de hond. zij is astmatisch, heeft meerdere allergien en neemt daarom

uit voorzorg regelmatig uit zichzelf reeds afstand. De hond reageert

daarop, accepteert haar simpelweg niet en de dochter (8 jaar) is daardoor ook

bang voor hem. Dit resulteert bij de hond in grommen en dreiging.”

 

“nu is het sinds gister al twee keer gebeurd dat hij mijn oudste hond te

pakken neemt. Niet bijten en zeker dus niet doorbijten, maar wel een heel nare

manier van dominant gedrag waarmee hij de andere hond totaal machteloos laat zijn.

Hij was hiervoor ook dominant naar hem toe, maar het lijkt alleen maar erger te

worden.

Gezien het feit dat mijn oudste hond epilepsie heeft en al allerlei andere fysieke

klachten heeft (gehad), is deze situatie voor hem veel te stressvol”

 

“Wat in de loop van de tijd echter een steeds groter probleem is geworden, is dat

Maz een steeds grotere territoriumdrift heeft ontwikkeld. We hebben er 2

verschillende gedragstherapeuten bij gehaald, maar het lukt ons niet om dit gedrag

te keren. Maz duldt eigenlijk geen vreemden in en om het huis. Hij blaft, gromt en

piept en kan geen moment uit het oog verloren worden als wij visite over de vloer

hebben. Hij fixeert zich op de visite en is continu in de hoogste staat van

paraatheid, klaar om aan te vallen”

 

Dit zijn wat citaten van mails die op 1 dag zijn binnengekomen.

 

Verantwoording

 

Ik ben het zeker eens dat mensen hun verantwoording moeten nemen. Maar ik vind in dit geval niet alleen de mensen die een hond aankopen maar ook een fokker, of degene waar de hond geboren is en die er geld voor heeft ontvangen moet zijn verantwoording nemen.
Door onwetenheid, en “leuk we wilden graag eens een nestje” of “we willen geld verdienen met honden” zitten er nu niet alleen mensen in de problemen maar de honden zitten in nog veel grotere problemen.

 

Noodsprongen

 

Ik wil zeker de goede en serieuze fokkers zeker niet tegen de schenen schoppen maar ik kan me niet voorstellen als een hond bij jou als pup is geboren dat jij de mensen “noodsprongen” laat nemen met de hond. En die noodsprongen kunnen uiteraard van alles zijn. Het kan dat ze de hond zo lang thuis houden maar dat hij hele dagen in de bench zit, maar het is ook mogelijk dat de hond simpelweg gedumpt wordt straks. En dan niet netjes in een asiel…………….
Er zijn ook nog voldoende dierenartsen die een gezonde hond gewoon afmaken dus er belanden om deze reden ook nog heel veel honden op de tafel bij de dierenarts.

 

Noodklok

 

De noodklok wordt geluid over het milieu, over het klimaat, over veetransporten, over slachthuizen. En het is nodig om daar de noodklok over te luiden (voordat ik weer aangevallen wordt dat ik appels met peren vergelijk) Maar omdat iedereen er van overtuigd is dat degene die een hond  neemt ook zijn verantwoording moet nemen en er verder schande van spreekt dat er dieren gedumpt worden, wordt er geen noodklok geluid voor de honden die slecht zitten omdat de baas het niet meer ziet zitten of omdat het in huis gewoon niet meer gaat.

 

DAAR WIL IK DUS DE NOODKLOK VOOR LUIDEN.

 

10 reacties op “Ik luid de noodklok voor de afstandshonden

  1. Hallo sylvia,
   inderdaad meer opvang. Meer regels. De raad van beheer zou al kunnen starten, door alleen maar meer stambomen af te geven als de fokker ook zijn pups terugneemt bijvoorbeeld. Dat zou in de rashonden al heel veel schelen. Ook de NVWA zou bij de buitenlandse stichtingen moeten stellen dat je honden naar hier mag halen alleen als je ze zelf opneemt op het moment dat de mensen ze niet meer willen.
   Meer gemeentes zouden kunnen meewerken aan grond beschikbaar stellen ergens in de polder zodat er een opvang gerealiseerd zou kunnen worden. Er zijn zoveel organisaties en overheden bij betrokken dat die zouden moeten starten ik zou daar heel graag een plan voor schrijven.

 1. Je word gewoon misselijk als je hoort en leest wat onze trouwe viervoeter vaak moet doorstaan. Mensen die ergens aan beginnen zonder na te denken. Of het nu een fokker, eigenaar is, maakt niet uit. Mensen denk eens aan wat je zo’n beestje aandoet. Ze geven jullie je onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen op jou liefde en steun, omdat ze die zo hard mogelijk hebben.
  De Noodklok moet hard luiden om dit dierenleed te stoppen.

 2. Vele asielen zijn gesloten omdat vooral DB een groot landelijk asiel wil en meer controle over asielen. Daarmee zijn dus ook vele opvang plaatsen in regio’s komen te vervallen. Veel plaatsen die er zijn zijn bezet door honden met trauma en of verkeerde opvoeding. Laten we daar ook naar kijken. Mensen nemen maar gewoon een pup in huis. Omdat ze dat nou zo n mooie hond vonden altijd. Ongeacht of karakter energie niveau bij hun situatie past. Een hond is erbij maar tijd hebben vele er niet voor. Het is als een bloemenvaas in de vensterbank. Hij staat mooi en afentoe een nieuw bosje(wandelingetje dan boft hij al). Daar gaat veel fout. Mensen die hond voor status of ego vergroting nemen. O Kan nog wel even doorgaan maar dan wordt ik boos. Fijne zondag en dat iedereen er maar even uitgaat met zijn hond. Is t beesie weer blij voor de rest vd week.

  1. Ben ik met je eens Jacky, om die reden luidt ik de noodklok maar zijn we tevens ook aan de andere kant begonnen.
   Ik heb een boekje geschreven genaamd: We willen een hond en dan?? waar alles in staat over waar je aan moet denken als je een hond koopt.
   En daarna komt het boekje: we hebben een hond, en dan??
   Deze boekjes staan inmiddels online op de site maar ik moet er nog even aan gaan zitten om dit op een juiste manier ook bij zoveel mogelijk mensen te krijgen.
   Op die manier hoop ik mensen (al zijn het er maar een aantal) te behoeden voor een impulsaankoop en net iets verder te denken.

 3. Stoppe met kweken en kijken bij de slechte baasjes en verplichte honde school en gedrags therapeute gaan voor zien of ze wel bekeaam zijn om honden op te voeden en er over leren hoe ga ik om met men hond hoe leef ik men hond alles hoe voed ik mijn hond op hoe is de genen van de ouders van de hond enz .

  1. Ook meer opvang gezinne maar controleren of ze wel beschikbaar zijn en goed zijn voir de dieren meer controles bij slechte mense die hun dieren verwaarlozen enz en de dierenbriende met rust latdn . Alleen inbeslagnames waar het echt moet en volgens de wet werken. En dat dieremwelzijn niet aan het geld denkt maar aan het welzijn van dier en mens enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *