Bassie

Wat wil je van me baasje?

Naam: Basy/Bassie
Geboortedatum: 5-2016
Ras: Kruising
Geslacht: reu
Contact: 0647559799
Adoptieprijs:nvt
Kan met kinderen: ja ouder dan 12 jaar
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: onbekend
Kan mee in de auto: ja
Kan alleen thuis blijven: ja korte tijd

Bassie is een prachtige hond maar wel eentje die een stevige baas nodig heeft die hem toch met fluwelen handschoentjes aanpakt, want een harde aanpak bij een hond als deze zal leiden tot een hond die alleen maar agressie zal laten zien als antwoord op de harde aaanpak..
Hij is als pup geplaatst bij een gezin met een andere hond, en hij heeft daardoor nooit op eigen benen leren staan, hij heeft zich altijd opgetrokken aan de hond die in het gezin aanwezig was.
Op het moment dat deze hond overleed was hij zijn steun kwijt en wist eigenlijk totaal niet wat hij moest doen.
Andere honden waren opeens heel eng en daar ging hij het gevecht mee aan om maar te zorgen dat ze weggingen.
Omdat dat een keer gebeurt is dat hij de kans kreeg om een andere hond aan te vallen heeft hij degene die er tussen sprong ook gebeten in de strijd me de andere hond

 

Om die reden zou hij afgemaakt moeten word en de dierenarts was al onderweg. Gelukkig hebben wij het samen met de LID tegen kunnen houden en is hij nu hier op de Pannehoeve.

 

Hij loopt hier in een groep van 30 andere honden en dat gaat prima, maar we merken wel heel duidelijk dat als hij alleen is en met ons meegaat dat hij andere honden dan heel eng vindt en dat hij durft uit te vallen. Natuurlijk zijn we daarmee aan het werk en krijgt hij daar training in. Toch loopt hij buiten nog gemuilkorfd omdat we hem niet opnieuw succes willen laten hebben en omdat we hem nu aanleren dat hij op ons moet vertrouwen en dat een andere hond gewoon langs kan lopen zonder dat er iets gebeurt.

 

We gaan vooruit maar we zijn er nog niet.

Voor eigen mensen, echt een geweldige hond, hij leert enorm snel en vindt het geweldig om samen met je leuke dingen te doen. Hij is een van de honden die meedraait in de filmpjes voor de online trainingen die we aan het opzetten zijn dus hij heeft de basis training al een heel eind onder de knie. Ook draait hij mee in het dansfilmpje wat we aan het maken zijn en dat doet hij echt vol overgave en vindt het geweldig.
Verder is het echt een knuffelhond en bij de honden die hij kent en vertrouwd eerder een onderdanige hond dan een dominante hond.

Meer van hem lezen?

Nog een open potje (Basy zoekt een fijn thuis)

 

Zijn uitvalgedrag komt echt uit onzekerheid en een baas die daaraan wil werken met hem en de gehoorzaamheid tot het uiterste traint met hem zal er een geweldige hond aan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *