De naam van je hond

Als we een pup uit gaan zoeken gaan we uiteraard op zoek naar een leuke naam die bij onze pup past.
Als we een “tweedekans” hond nemen heeft die vaak al een naam. Toch willen we die naam vaak veranderen.

Tweedekans hond

Het ergste van mensen die een hond bij ons brachten voor afstand vond ik altijd dat ze de halsband terug wilden.
Waarschijnlijk een menselijk dingetje van mij, maar ik had altijd op slag een hekel aan mensen als ze afstand deden van een hond en hij mocht nog niet eens zijn eigen halsband houden.
In mijn beleving raakt hij alles kwijt wat hem lief is en dan ook nog zijn eigen halsband.
Bij ons staat er ook op de site dat mensen een eigen halsband moeten hebben bij adoptie. Maar ze krijgen ook de halsband mee als hij die hier aan had.
Gewoon een dingetje wat gevoelsmatig is bij mij.

Naam

Datzelfde heb ik met een naam. Ik heb alleen de namen veranderd van honden die uit hele slechte situaties kwamen en die niet luisterden naar hun naam.
Verder verander ik ze nooit. Ik vind een naam ook zoiets, dat is een persoonlijk iets. Dat is van jou. Ook een gevoelsdingetje want ik weet helemaal niet of een hond dat ook zo voelt.

Ik zou niet blij zijn als iemand mij plotseling een andere naam zou geven. Ik heb die naam van mijn ouders gekregen en die is van mij. Die hoort bij mij en daar ben ik trots op.

Negatief

Ondanks dat het een gevoelsdingetje was moest ik er wel op gewezen worden dat ik de naam ook regelmatig aanroep om te corrigeren.
Natuurlijk gebruik ik de namen ook positief, maar te vaak gebruikte ik ze ook negatief.
Voor een hond heeft dat nog meer impact omdat hij zijn naam uiteindelijk gaat zien als correctie, in plaats van als iets wat van hem is en waar hij trots op mag zijn.

Overpeinzing om te delen

Ik vond het een overpeinzing die het waard was om te delen. Hoe vaak gebruik jij de naam van je hond negatief. Denkt jou hond inmiddels ook dat zijn naam een correctie is? Laat het me weten in de commentaren hieronder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *