Dodenherdenking! Wanneer komt de bevrijdingsdag?

Ik heb deze post bewust niet op de dagen 4 en 5 mei gezet om mensen niet te kwetsen omdat deze post namelijk niet zo bedoelt is. Ik hoop dat dit een post is waar mensen massaal op gaan reageren en dat het een post is die heel veel mensen aan het denken zet in plaats van door te scrollen onder het mom van: wat niet weet, wat niet deert

Dodenherdenking

Ik ben voor. Het is namelijk verschrikkelijk wat er is gebeurt in de tweede wereldoorlog. En dat de slachtoffers die daarbij gevallen zijn een herdenking verdienen is zeker iets wat moet blijven bestaan.

Wat ik echter op dat moment niet kan begrijpen is dat mensen wel herdacht worden maar dat we massaal doorgaan met het afslachten van dieren, het martelen van dieren en het doden van dieren die zogenaamd niet goed gewerkt hebben. (Galgo’s in Spanje)
Is het dat we deze dieren niet gedenken omdat ze niet kunnen praten?

Ik vraag me dat vrijwel dagelijks af.

Vertekend beeld of…………

Natuurlijk zijn er heel veel mensen die begaan zijn met het lot van dieren. Maar het is zo verschrikkelijk willekeurig dat ik me afvraag waarom is het ene leven meer waard dan het andere?
Nu zullen over mijn tijdlijn waarschijnlijk ook enorm veel mishandelingen komen, dit komt omdat ik voornamelijk dierenvrienden heb op mijn facebook. Op een normale tijdlijn van iemand zullen ook regelmatig beelden voorbij komen maar vast niet zo veel als bij mij.

Ik vroeg me af of ik daardoor een vertekend beeld heb? Ik denk het zelf niet. Ik denk dat ik nog niet eens de helft weet wat er aan de hand is en dat dus mensen die minder dierenvrienden hebben als ik nog minder zien wat er aan de hand is.
En ik vind het vreselijk om deze beelden te zien, maar het is voor de dieren die het overkomt nog vele malen erger.

Ontvrienden

Ik kreeg berichtjes van mensen die me gingen ontvrienden omdat ze van deze beelden niet konden slapen…………
Ik kan me daar iets bij voorstellen, echter heb ik het getest om een leuk filmpje over kalfjes neer te zetten en er een verhaaltje bij te zetten over de mishandelde kalfjes. 3 reacties kreeg ik. Na een dag heb ik de post erop gezet met de werkelijke mishandeling, 65 reacties!

Het werkt dus niet om de beelden niet te laten zien, dan wordt de post namelijk niet gelezen.

Radicaal?

Ik denk niet dat ik radicaal ben. Ik denk ook niet dat ik een extremist ben.
Ik zal nooit iemand veroordelen om het feit dat hij vlees eet, of om het feit dat hij melk drinkt of andere dierlijke producten gebruikt.

Ik ben sowieso niet degene die het recht heeft om te oordelen en te veroordelen.

IK SNAP HET ALLEEN NIET!

Bijna iedereen weet wat het is om pijn te hebben, iedereen kent verdriet, iedereen kent angst, bijna iedereen kan zich inleven in een ander mens maar er zijn maar weinig mensen die zich kunnen inleven in een dier.

Is dit zelfbehoud van mensen of wat is dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *