Gras groeit niet door eraan te trekken…..

Quotes! Ik zie ze regelmatig voorbij komen. En soms denk ik, verrek, dat is precies de vinger op de zere plek. Dat dacht ik ook toen ik deze quote zag:

GRAS GROEIT NIET DOOR ERAAN TE TREKKEN, MAAR DOOR DE WORTELS WATER TE GEVEN.
Ik kwam deze quote tegen op “omdenken” op facebook.

Open deur

Het is simpelweg een open deur intrappen en toch proberen we het allemaal en trekken we zo hard mogelijk. Ik heb er al verschillende blogs over geschreven, mensen die hun mening zo hard en duidelijk verkondigen dat ze, om in deze beeldspraak te blijven, het gras kapot trekken in plaats van het te laten groeien. (http://hondenopvang-pannehoeve.nl/2019/04/01/ik-zou-niet-willen-sterven/#more-5138)

De wortels water geven

Dat op zich is ook nog een hele kunst om op die manier een mooi grasveld te krijgen. Want een wortel die je regelmatig water geeft en die niet groeit, geef je die nu te veel of juist te weinig water? En als je dan te veel geeft, hoe kom je dan achter de juiste hoeveelheid?
En wil je wel persé dat het gras groeit. Is het gras niet goed zoals het nu is?
Pfffffff wat een moeilijke vragen allemaal op de (voor mij nu) vrijdagmiddag.

Uitproberen

Ik ben het met de quotemaker eens, gras groeit niet door eraan te trekken maar door de wortels water te geven.
Ik zie op facebook continu het getrek aan het gras. Ik zie ook veel te veel mensen die in een discussie inderdaad op dat moment voor hun overtuiging zouden willen sterven en dit met zoveel geweld door de strot van een ander proberen te duwen dat die ander meteen in de remmen gaat.

Hetzelfde maakte ik mee op mijn tijdlijn. Mensen die simpelweg zeiden: “als je dit soort filmpjes blijft plaatsen ga ik weg”
Dat zette me wel aan het denken. Want wat was ik aan het doen, was ik aan het trekken aan het gras? Ja ik denk het wel en ik wil zo graag dat het groeit dat ik het kapot trok.

Ik wil heel graag die wortels water geven in het geval van: vlees eten, broodfok, dierenmishandeling maar ook in simpelweg honden (en overige dieren) een leuk leven geven. Ik moet dus de balans vinden tussen het te veel en te weinig water geven. Trekken eraan werkt niet heb ik gemerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *