Ik zou niet willen sterven…………….

Ik zou nooit willen sterven voor mijn overtuigingen, ik zou het namelijk wel eens mis kunnen hebben!

Omdenken

Via Linkedin (social media) volg ik het bedrijf Omdenken. Dit is een coachingsbedrijf voor bedrijven en ze vielen mij op vanwege hun bijzondere quote’s. En dit is er eentje van.

Stof tot nadenken

Vaak geven deze quote’s mij stof tot nadenken en bij deze had ik zoiets dat ik hier wel een leuk blog van kon maken omdat deze me wel heel erg aansprak. Wat me vaak stoort op facebook is de rellen en de ruzies die er zijn omdat mensen star zijn in hun overtuiging. En dat kan echt over van alles gaan. Natuurlijk is een discussie voor het verdedigen van je overtuiging, toch is jou overtuiging niet altijd de waarheid.

Hondenwereld

Ik betrek het even op de hondenwereld want daar breng ik de meeste tijd door. We hebben in hondenland te maken met organisaties, stichtingen, asielen, maar ook met gedragstherapeuten, trainers, fokkers, handelaren en noem alles wat er met honden te maken heeft maar op.
Er zijn echter maar weinig mensen die op 1 lijn zitten. Er wordt continu aan alle kanten geroepen dat we toch allemaal 1 doel hebben en dat is dat we het beste voor hebben met de honden.
Toch is er in hondenland enorm veel haantjes gedrag (zo noem ik het altijd oneerbiedig) en is iedereen overtuigd van zijn eigen gelijk.

Ik persoonlijk

Ik wil me niet op mijn schouder kloppen. Maar het lukt me steeds beter om te luisteren naar de mening van een ander. Ik heb heel veel overuigingen (gehad) en ik moet zeggen dat ik ze af en toe ook echt wel bij moet stellen. Maar dat bijstellen kan alleen als je met een open mind in een discussie gaat en open staat voor de mening van een ander. Dan kan nog wel eens blijken dat de mening van een ander, of de overtuiging van een ander misschien wel beter is als die van jou. Ik heb het wel moeten leren om te luisteren naar anderen en in plaats van bezig te zijn met mijn eigen overtuiging ook eens na te denken over de overtuiging van een ander. Op die manier kom je echter soms tot compleet nieuwe inzichten. Zo lang je echter star blijft in je mening en het altijd bij je eigen overtuiging houdt………………

Sla de handen in elkaar

Ik roep het zo vaak, eendracht maakt macht. Sla de handen in elkaar en zorg ervoor dat je samen iets bereikt. Zolang ieder bij zijn eigen mening of overtuiging blijft kost het alleen maar energie om die te blijven verdedigen. Energie die veel beter gebruikt kan worden om samen te werken en door naar elkaar te luisteren. Je bereikt dan zoveel meer. Maar zoals zoveel dingen denk ik misschien weer te simpel.

Maar 1 ding is zeker, ik zou inderdaad niet voor mijn overtuiging willen sterven want ik heb er inmiddels al te vaak naast gezeten en ben er dus van overtuigd dat ik het ook mis kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *