Op vakantie met je hond. Frankrijk!

Je gaat op vakantie en je neemt mee, je hond!
Superleuk. Thuis is het altijd druk en heb je niet altijd evenveel tijd om te wandelen en leuke dingen te doen. De vakantie is bij uitstek een tijd om ook lekker veel aandacht aan de hond te schenken, toch is het belangrijk dat je wel weet welke regels er gelden in het land waar je naar toe gaat en wat er verder belangrijk is. Maar voor de voorpret geven we natuurlijk ook een aantal adressen waar je met je hond terecht kunt.

Regelgeving

De regelgeving in Frankrijk is anders dan die in Nederland en dus even alle regels voor Frankrijk op een rijtje:

 

 1. Standaardregels in alle Eu Landen; Verplicht gechipt EN GEREGISTREERD, in het bezit van een europees paspoort, rabiës enting die minimaal 21 dagen voor vertrek is gegeven en die na terugkomst in Nederland nog geldig is.
 2. Honden dienen in Frankrijk op alle openbare plaatsen aangelijnd te zijn en onder openbare plaatsen vallen ook de campings.
 3. Honden die lijken op een stafford, een pitbull, een mastiff en een tosa mogen onder strikte voorwaarden het land in en die voorwaarden zijn voor een vakantie wel extreem namelijk:
  * Ze moeten een FCI stamboom hebben
  * Ze moeten bij een Franse instantie een gedragstest gedaan hebben
  * Je moet een Franstalige cursus hebben gevolgd om te bewijzen dat je je hond onder controle hebt.
  Dit is ook verplicht als je op doorreis bent bijvoorbeeld naar Spanje of Portugal.
 4. Naast de politie en de douane mag ook een boswachter en een campingeigenaar of huisjes eigenaar vragen naar de papieren en het paspoort van de hond. Indien je dit weigert kan je hond in beslag genomen worden of kun je vervolgd worden.
 5. Je mag in en naar Frankrijk toe niet meer dan 5 honden meenemen.

 

Middellandse zeeziekten

Met name in het zuiden van Frankrijk komen alle middellandse zeeziekten voor inclusief de zandvlieg die de leishmania overbrengt. Zorg dus voor goede bescherming voor je hond tegen teken en een scalibor halsband tegen de zandvlieg.

Temperatuur

In het Noorden van Frankrijk ligt de temperatuur een beetje gelijk aan die van ons. Maar ook bij ons kan het behoorlijk warm zijn. Als je reist in de warme tijden zorg dan dat de hond in dezelfde ruimte verblijft als jullie zelf doen. Dus niet in een gesloten achterbak, maar in dezelfde ruimte zodat je het zelf voelt als het te warm wordt.
Ik ga er vanuit dat niemand zijn hond bewust in een te warme ruimte zet maar als je in de volle zon in de file terecht komt en de hond zit in een afgesloten ruimte kan het ook daarin te warm worden.

Laat je hond niet achter in een caravan of een tent, ook daar kan het enorm warm worden en  ten overvloede zet ik er toch nog bij, als je hond ergens niet mee naar binnen mag ga dan zelf ook niet. Je kunt als het zonnetje schijnt je hond niet in de auto laten. Bij veel attracties zijn er tegenwoordig kennels aanwezig waar je je hond kunt onderbrengen maar informeer van te voren of deze er zijn en of je ze moet reserveren.

Als je graag wandelt hou er dan rekening mee dat dit niet kan met je hond bij temperaturen boven de 20 graden.

Reizen met je hond

Zorg voor regelmatige rustpauzes voor je hond en laat hem alleen aangelijnd uit de auto. Zorg dat zijn lijn al goed vastzit voordat je de auto open doet, je zou niet de eerste zijn die zijn hond kwijt raakt doordat hij de weg op rent. Zorg voor voldoende fris water voor onderweg voor je hond en bij voorkeur geen eten of hele kleine beetjes.

Bestemming

Zorg dat als je eenmaal aangekomen bent op de plaats van bestemming dat je op de hoogte bent van het telefoonnummer van de dierenarts ter plaatse en dat je weet waar deze zit of zitten indien er meer zijn.

Hieronder enkele adressen om een leuke vakantie met je hond door te brengen.

https://www.la-soupeze.com/

Faciliteiten voor honden: zwemvijver, hondenoppas, hondendouche, honden mogen overal los lopen

http://www.cynocamp.com/nl/honden-welkom/

faciliteiten voor honden: riviertje waar ze kunnen zwemmen, honden mogen overal los lopen agilitybaantje en een hondenoppas

https://www.hondencampinglescerisiers.com/index.php/omheind

Faciliteiten voor de honden: agility baantje, beekje waarin ze kunnen zwemmen, omheinde campingplaatsen waar de hond los kan lopen,hondenspeelveld, hondendouche, hondenoppas

http://www.doghotel.nl

https://www.metjehondenopvakantie.com/

https://hondenmeenaarfrankrijk.nl/

http://www.hondenwelkom.com/vakantieverblijven/frankrijk

Voorpret

De voorpret kan beginnen, het moet lukken om met één van deze links een fantastische vakantie te boeken. Natuurlijk horen we het heel graag als u een leuke vakantie heeft gehad in Frankrijk met een klein verslagje en een paar leuke foto’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *