Verrassing

Mijn man vindt het geweldig om mij regelmatig te verrassen met speciale dingen. En ik vind het natuurlijk ook leuk om hetzelfde bij hem te doen, en nee het zijn gewoon leuke dingen die ik gewoon met jullie kan delen en dat ga ik ook doen

Plannen

We hadden nog een weekend vrij en meestal ben ik degene die dingen plant. Nu was ik bezig met een leuk weekend uit te zoeken en ik wilde het laten zien aan mijn man die mij vertelde dat hij al met iets bezig was, een leuke verrassing voor mij. Hellup, het was nog maar maandag en ik moest dus tot het weekend wachten voordat ik het te horen kreeg, of eigenlijk te zien kreeg…………..

Vrijdag

Eindelijk was het vrijdag. Ik heb van de honden heel veel geduld geleerd maar dit kost toch altijd wel weer heel veel geduld en ik ben daarin niet zo geduldig.
Maar ik mocht in ieder geval weten dat we naar Duitsland gingen omdat ik het hotel moest boeken omdat mijn man niet wist hoe hij met de cashback kaart overweg moest. Ik kreeg de plaats en de naam van het hotel wat ik moest boeken. En nieuwschierig als dat ik was ging ik even kijken wat er in de omgeving te doen was. Heel veel leuke dingen maar niets iets spectaculairs wat ik direct als verrassing zou aanmerken, afwachten dus…….

Duitsland

Vrijdagavond vertrokken we naar Duitsland en mijn man vertelde mij onderweg dat hij voor de volgende dag half 2 een afspraak had gemaakt. Pfffff, nog een halve dag wachten. Affijn ’s avonds lekker uit eten geweest. De volgende ochtend na een geweldig ontbijt het stadje bekeken. We zaten in Kevelaer en daar hebben ze prachtige kerken dus we hebben een aantal kerken bekeken en zijn nog even de stad in geweest en eindelijk was het 13 uur en konden we vertrekken. Inmiddels was ik uiteraard al behoorlijk nieuwschierig.

De verrassing

Na ongeveer 20 minuutjes rijden stopte we op een landweg en moest ik nog een klein eindje lopen. En wat ik daar zag overtrof mijn stoutste dromen. Achter een hoog hek liepen een aantal wolven.
Ik had al heel lang geroepen dat ik graag eens tussen de wolven wilde gaan en hen eens wilde observeren en mijn man had een afspraak geregeld bij een wolvenopvang.

Het was echt in 1 woord geweldig. Iemand die wolven opvangt van mensen die ondoordacht een wolf kopen. Een aantal wolven waren goed gesocialiseerd met mensen en daar mochten we dan ook bij. Wat een enorme imposante dieren en wat heb ik genoten om daar tussen te mogen zitten en ook daadwerkelijk met een aantal te mogen knuffelen.
Natuurlijk zaten er ook wolven die niet toegankelijke waren en daadwerkelijk bang waren van mensen. Maar deze drie wolven waar we tussen mochten waren goed gesocialiseerd met mensen.

We kregen wel hele strenge regels mee, en zo hoort het uiteraard ook en we bleven daar ook niet alleen. Maar het was echt wel supergaaf.

Veel geleerd

Ik heb heel veel geleerd van deze man van de opvang, ik had natuurlijk ook een enorme hoeveelheid vragen. Ik ga daar uiteraard in komende blogs nog op terugkomen maar ik wilde dit alvast met jullie delen omdat het echt enorm gaaf is om dit een keer mee te maken.

2 reacties op “Verrassing

  1. Beste Jolanda,

    Wat een geweldige verrassing! Ik houd ook heel veel wolven en zou heel graag eens naar zo’n opvang gaan! Mag ik vragen waar u geweest bent?

    Met vriendelijke groet,

    Lieneke van Rooijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *