Nicky met Dexter

Ik heb een hele strakke mening over de verzorging van honden door kinderen onder de 18 jaar. En eigenlijk niet alleen voor de verzorging van honden maar voor de verzorging van dieren in het algemeen.

Hond de dupe
Natuurlijk beloofd de dochter in dit geval of een kind in het algemeen dat ze de hond zullen uitlaten. En dat menen ze ook oprecht. Maar na een half jaar is het gewoon dat de hond er is. Vrienden gaan iets leuks doen en het kind kan vanwege de hond steeds niet mee. Hoe lang zal de hond nog leuk zijn? En omdat het moet zal de hond even 5 minuten naar buiten gaan en daarna moeten ze snel weg, zeker als moeders er niet is om te controleren. En wie is de dupe? Juist ja de hond!

En dan kun jij als ouder vinden dat ze de consequenties van een keuze moeten aanvaarden; ik vind dat je een kind dat nog niet kunt aandoen. De hond wordt daardoor een last voor ze in plaats van een maatje wat het zou moeten zijn. Je kunt dus een kind niet meetellen als het erom gaat hoe lang de hond alleen thuis moet zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *