Mijn naam is Misty en ik ben een Spaanse asielhond

Mijn naam is Misty en ik wil jullie mijn verhaal vertellen welk een standaard verhaal is voor veel van mijn sheltergenootjes.

Pup

Ik ben als pup gekocht in een dierenwinkel hier in Spanje, door mensen die Engels spraken. Ik zat in een glazen kooi met nog meer hondjes. Ik weet niet precies waar ik geboren ben, wel weet ik dat ik heeeeeeeel lang in een auto heb gezeten. Ik zat met mijn mama in een heel klein kooitje in een donker hok. In het kooitje lagen al onze drolletjes en die werden er maar eens in de week uitgehaald. Mama stonk heel erg maar ze was wel heel erg lief voor ons.
Ik weet alleen dat ik toen ik nog heel erg klein was opeens bij mama werd weggehaald en dat ik mama hoorde huilen. Ik heb ook heel hard gehuild maar ik werd meegenomen naar een grotere kooi. Daarin werden nog meer kleine pupjes gepropt en met zijn allen hebben we heel hard gehuild omdat we terug naar mama wilden.

We hebben toen heel lang in de auto gezeten en om mij heen zag ik allemaal pupjes die dood gingen. Ik heb heel hard mijn best gedaan om te blijven leven, ondanks dat ik bang was.

De dierenwinkel

Toen kwamen we aan en werden we gewassen. Ik rook echt heel lekker en ik kreeg een best groot hok met nog meer pupjes, het leken wel broertjes en zusjes, want ze leken allemaal op mij. Maar ik kende ze niet. Mijn kooi was van glas en op de bodem lagen allemaal kranten die we allemaal hebben verscheurd. Iedere dag kwamen er allemaal mensen kijken en op een dag mocht ik uit de kooi. Er kwamen hele lieve mensen en die wilden mij wel kopen.

Mijn huisje

Ik kwam bij twee mensen die engels tegen mij praatten. Ik kreeg heel veel knuffels en ze waren echt heel lief voor mij.
Op een dag kwamen er allemaal dozen in huis en werd er heel veel in de dozen gedaan. Ik had geen idee wat er gebeurde. Maar……. Het baasje pakte de riem. Jippie, we gingen wandelen.
Buiten gekomen liep hij naar de auto toe. Maar dat vind ik ook leuk, een ritje met de auto.

Kooi

Na een ritje met de auto kwamen we op een weggetje bij een heel groot hek, ik was benieuwd wat er daar te doen was. Gezellig, ik hoorde heel veel honden. We liepen naar binnen en mijn baasje ging naar een mevrouw toe. Ik hoorde hem zeggen dat ze terug gingen naar Engeland en dat ik niet mee kon……………
Het baasje gaf me nog een knuffel en gaf de riem aan de mevrouw en ging weg……. Zonder mij!

En daar zit ik dan in een koud betonnen hok, met een mandje zonder deken. Het hok is klein en met heel veel tralies ervoor. Wat zou ik fout gedaan hebben dat ik hier in moet?
Ik ben lief geweest bij mijn baasjes, ze hebben me altijd geknuffeld dus ik denk dat ze me ook lief vonden en toch zit ik hier…………….

Verdrietig

Ik ben verdrietig, voor de tweede keer in mijn leven moet ik ergens weg waar ik heel gelukkig was. Ik wacht en ik wacht, maar mijn baasje komt niet meer terug. Ik weet niet wat het betekend: Terug naar Engeland, maar ik vind het in ieder geval niet leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *