Jippie, mijn man is klusser

In het weekend is mijn man klusser voor mij en de honden.Anita en ik verzinnen door de week leuke dingen die we willen en mijn man is zo lief om het dan in het weekend voor ons te maken.

Trainingsschuur

Mijn man heeft twee rechterhanden en die klust heel veel in het weekend. Veelal voor ons of voor de honden. Hij heeft de grote schuur omgebouwd tot trainingsschuur. We hebben nu twee grote trainingskennels binnen waar met slecht weer de honden ook lekker binnen kunnen ravotten. Maar als het mooi weer is kunnen we met de honden trainen in deze kennels.

Daarnaast heeft hij onlangs een aantal speurhokken gemaakt. Het is belangrijk dat de honden naast dat ze in een open ruimte kunnen zoeken ook systematisch kunnen zoeken. In een hele grote ruimte is dat bijna niet aan te leren, dus hij heeft voor ons nu kleinere speurhokjes gemaakt waarin bijvoorbeeld een flessenbak staat. De honden moeten dan de bal zoeken tussen de flessen. Een soort van ballenbak maar dan voor honden. Veel honden vinden dat in het begin eng maar als ze eenmaal weten dat de bal er tussen ligt, duiken ze er met gemak tussen.

Speurhondenhuis

Hij heeft voor ons een speurhondenhuis gemaakt. Deze heeft een tweeledig doel, ik geef er de presentaties voor de workshops en de trainingen. Verder staat het vol met een keukentje, een wasmachine, en heel veel verstopkastjes zodat de honden het verwijzen wat ze hebben geleerd in praktijk kunnen oefenen.

Op het speurhondenhuis is een zoldertje gemaakt, daarop hebben we een soort vrachtopslag, zoals de honden in de vracht op schiphol moeten werken, om te oefenen. We hebben er verwijsemmers en het is de bedoeling dat er nog een kofferopslag komt zoals bijvoorbeeld op Schiphol de kofferwagens zodat de honden ook koffers af kunnen zoeken.

Ik kom steeds met nieuwe ideetjes en mijn man werkt ze heel vaak uit.

Nieuwe kennels

Om de buren nog verder te ontlasten hebben we aan de achterkant nieuwe kennels gemaakt. Op die manier hoeven de honden als ik aan het trainen ben niet in de binnenkennels als het mooi weer is maar kunnen ze lekker buiten blijven en om de beurt op de speelweide. Ik kan zo tussen de honden trainen maar de honden staan niet bij elkaar. Uiteraard als het koud is gaan ze wel lekker naar binnen, lekker slapen bij de kachel. Maar met mooi weer kunnen we lekker doortrainen en kunnen ze ook lekker buiten blijven.

Inmiddels hebben we een mooi trainingscentrum waar we vele kanten op kunnen en waar we zelf leuk kunnen trainen maar ook leuke workshops kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *