Contact training, eenvoudig en geschikt voor iedere hond

Training met je hond is altijd leuk. Contact training is echter een training die voor iedere hond geschikt is en voor iedere geleider of baas van een hond.

Wat is contact training

Contact training betekend dat je je hond gaat leren om contact met jou te maken zodat jij hem kunt aangeven wat je van hem wil. Ik geef naast alles wat ik op de Pannehoeve doe ook gehoorzaamheidstraining. Ik denk dat de cursisten bij mij niet anders zijn dan op willekeurig andere hondenschool. Wij starten altijd met de hond te leren contact te maken met de baas. En als dat als losse oefening gegeven wordt is iedereen daar heel fanatiek mee bezig. Als we echter starten met een andere oefening dan “vergeet” men weer even de contact training. Als je jezelf aanwent om altijd eerst contact te maken met je hond voordat je hem iets probeert duidelijk te maken dan heb je al de helft van iedere oefening gewonnen.

Waarom contact training

Heb je ooit wel eens gepraat in een groep? Is het je dan wel eens op gevallen dat mensen die niet geluisterd hebben, en dat zijn dus de mensen die geen contact met je hadden, vervolgens niet weten wat je verteld hebt?
Heb je wel eens een gesprekpartner gehad die geen contact met je maakte of waar je geen contact mee had en waarmee het gesprek zeer moeizaam verliep?
We kennen het allemaal denk ik wel. Bij mensen vinden we het normaal dat als we tegen ze praten dat ze dan ook naar ons kijken. Bij honden worden er in het wilde weg gewoon commando’s geroepen of wordt er met snoepjes gezwaaid om de hond maar “bij de les” te krijgen. Maar is het niet handiger dat de hond gewoon contact met je maakt omdat jij, jij bent en omdat het leuk is om contact met je te hebben omdat je dan samen leuke dingen kan doen.

Maar mijn hond hoeft geen robot te worden

Je hond is toch ook nog steeds geen robot als hij graag contact met je maakt omdat je gewoon leuk bent en omdat hij kan verwachten dat er leuke dingen gaan gebeuren als hij contact met je maakt. Een hond is pas een robot als hij dingen voor je doet omdat je hem daartoe dwingt met pijnprikkels of op andere manieren. Je hebt ooit gekozen voor een hond en ik neem aan dat je dat gedaan hebt omdat je het leuk vindt om met een hond bezig te zijn en niet omdat hij zo mooi bij je bank past. Dan is het toch ook prettig dat je hond het fijn vindt om bij jou te zijn en met jou bezig te zijn?

Vertel, hoe zorg ik dat ik leuk wordt voor mijn hond

Ik heb daar een enorme leuke training voor. Het is voor iedereen prima te doen, en het is een training die je hond helemaal geweldig vindt. Hij kan namelijk heel veel snoepjes verdienen en eten is iets wat iedere hond nodig heeft maar over het algemeen ook graag doet.

Ik heb de contact training gemaakt voor honden met probleemgedrag. Maar ook voor honden zonder probleemgedrag is het een leuke training om keer op keer te doen en steeds een stapje verder mee te gaan.

Klik voor de contact training hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *