Huilende koe

Wederom zo’n filmpje wat ik niet uit mijn gedachten krijg. Ik heb het opgezocht op google en daaruit blijkt dat koeien niet kunnen huilen, althans niet uit emotie.

Angst

Verder stond er in het stuk dat er weinig emoties of eigenschappen zijn die de mens wel heeft en een (zoog) dier niet.
Misschien waren het geen tranen van angst of verdriet maar deze koe (of stier dat kon ik niet zien) was op weg naar letterlijk de slachtbank en de ogen stonden echt bang. En ik kan me dat voorstellen.

Vermenselijken

Als ik het stukje even vermenselijk: Je bent een mens die onder luid geroep wordt ingeladen in een vrachtwagen. (Misschien herinner je je de beelden van tv van de joden die onder luid geschreeuw in de veewagons werden geladen, kun je je daar iets bij voorstellen?) en je komt aan bij een gebouw waar je de noodkreten van andere mensen hoort, de angst, de paniek en je wordt gedwongen daar naar binnen te gaan. Ik moet er niet aan denken jij wel?

Vegetariër geworden

Om deze reden ben ik vegetariër geworden. Ook ik kon niet in één keer stoppen met vlees eten. Hoe zielig ik het ook vond voor de dieren, ik vond het ook moeilijk om de dingen die ik wel lekker vond op te geven. Zo voelde ik het ook echt in het begin. Ik ben begonnen met minder vlees te gaan eten en me wat meer te verdiepen in de vleesvervangers. Eerlijk gezegd vond ik het meeste enorm smerig. Maar er waren best een paar lekkere vleesvervangers bij, die heb ik dus ruim meegenomen en ik heb regelmatig mijn stukje vlees vervangen door een stukje vleesvervanger. Ik ging me verdiepen in vegetarische of veganistische recepten en regelmatig probeerde ik iets uit waardoor we met het hele gezin vegetarisch aten en vaak zonder dat ze het vlees mistten. Ik heb ook nog een tijdje biologisch vlees gegeten wat ik ging halen bij een boerderijwinkel hier in de buurt maar ook dat voelde na een tijdje niet goed meer.
Het enige wat ik erg moeilijk vond waren de spare ribs van de Hollywood. Al lang nadat ik vegetariër was geworden at ik die nog wel als ik in Spanje was. Tot op een keer het me zo een rot gevoel gaf dat er een dier gestorven was voor wat ik graag wilde eten dat ik toen ook daarmee ben gestopt. Inmiddels voelt het niet meer alsof ik iets op heb moeten geven. Inmiddels voelt het gewoon goed en ben ik blij dat ik niet meer bijdraag aan het dierenleed.
Maar dat wil zeker niet zeggen dat dit van de ene op de andere dag is gebeurt. Er is echt wel een tijdje overheen gegaan voordat ik volledig vegetarisch was.

Website over Honden

Ik heb een website over honden maar ik trek me ook het leed van andere dieren enorm aan. Ik kan me heel goed inleven in de vleesliefhebbers en ik zal er ook zeker niet over oordelen. Ik ben ook vleeseter geweest en ik weet dat het ook mij behoorlijk wat tijd heeft gekost. Ik hoop alleen dat mensen door het lezen van zulke stukjes ook willen proberen iets minder vlees te eten. Het zou al zoveel dierenleed schelen als iedereen een dag minder vlees zou eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *