Bassie

Het vrouwtje doet een nieuwe cursus…….
Nu moet ik meerdere keren per dag trainen.

Focus en samenwerken

Zo heet de cursus. En dat is voor mij (soms) super makkelijk.
Focus dan krijg ik iedere keer een snoepje als ik naar haar kijk. Nu ken ik dat spelletje al omdat we dat al langer deden. Maar we doen het nu op allerlei bekende plaatsen. Makkie voor mij. Maar net als ik denk dat ik lekker makkelijk brokjes kan verdienen komt er iets nieuws bij.

Zit en af dat kan ik al lang….

Dat wil zeggen als ik het niet te spannend vindt. Dus waar ik zit en af al kan moet ik nu aan de voet. Maar dat is ook simpel. Weet je wat moeilijk is? Het volgen met oogcontact. Want dan kan ik namelijk niet naar de omgeving kijken . Het vrouwtje zegt wel dat ik op haar kan vertrouwen maar mezelf vertrouw ik toch het meest.
En op bekende plaatsen lukt het nog wel aardig om naar het vrouwtje te blijven kijken, maar er zijn ook best honden op de Pannehoeve die ik helemaal niet aardig vind en als ik daar langs moet, moet ik natuurlijk toch even vertellen dat ik eraan kom en dat het wel mijn vrouwtje is. Dus ondanks dat de plaats bekend is is het soms toch best moeilijk.

Trots op mij

Maar volgens het vrouwtje doe ik het steeds beter. Af en toe vergeet ik namelijk even dat ik langs die hond kom en dan blijf ik het vrouwtje aankijken en dat krijgt ik heel veel lekkere snoepjes. En ja nu ik dat weet wordt de keuze toch wat moeilijker. Moet ik de hond vertellen dat ik eraan kom of kan ik nu beter met het vrouwtje mee lopen en blijven kijken. Mmmmmm eens even denken. De andere hond levert me geen brokjes op, hij staat achter een deur en kan me niets doen, ik ben bij het vrouwtje dus ………
Oh daarom zegt ze steeds dat het beter gaat, daarom is ze trots op me. Ik kies namelijk vaker voor het vrouwtje nu dan voor de andere hond.

Vrouwtje maakt heel veel filmpjes tegenwoordig als we aan het trainen zijn dus dan kunnen jullie zien hoe goed ik mijn best doe.


Ik ben er nog niet helemaal maar ik ben echt wel een leuke hond voor iemand die het leuk vindt om dingen te trainen en voor iemand die het leuk vindt om mij vertrouwen te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *