Honden aanranden tijdens een show

Als je denkt dat het niet gekker meer kan komt er weer een nieuw bericht de wereld in waar (in mijn geval) je maag van omdraait.

Hondenshows

Nu was ik altijd al tegen het fenomeen hondenshows. En zeker, degene die het leuk vindt die moet dat gewoon doen uiteraard. Mijn probleem tegen de shows is dat ze er niet zijn voor iemand die het leuk vindt zijn hondje te showen omdat hij trots is op zijn hond zoals hij is. Maar dat de shows alleen dienen om geld te verdienen met je honden dat staat me tegen. Daar kan ik me dan nog wel enigszins overheen zetten. Maar het feit dat een ieder die meedoet aan een show bereid is de rasstandaard in stand te houden van heel veel honden terwijl het voor de honden nauwelijks leefbaar is dat stoort me enorm (en dat is zacht uitgedrukt).

Ik heb er geen verstand van

Nu is het zo dat ik geen verstand heb van shows maar tot nu heb ik sterk het idee dat in de erering appels met peren vergeleken worden en dat het totale willekeur is van de keurmeester welke hond de mooiste is in de rasgroep. Ik vind het bijzonder dat een keuring op deze manier kan plaatsvinden.

Verder vind ik dat een hond die dusdanig “misvormd” is dat die winnaar kunnen worden bizar. Ik denk hierbij aan ver aflopende Duitse herders, mopshondjes, engelse en franse bullen en noem alle rottigheid maar op. Het feit dat die mee mogen doen en het feit dat daar niet naar gekeken wordt of het dier kwaliteit van leven heeft vind ik zeer kwalijk

Ringtraining

Training is altijd leuk met je hond en een ringtraining valt daar wat mij betreft net zo goed onder. Of je een hond nu door een hoepeltje leert springen of je leert hem op een bepaalde manier lopen in de ring en netjes staan. De hond heeft er in beide gevallen niets aan maar hij is gewoon lekker bezig. Maar schijnbaar worden er bij de ringtraining niet alleen maar trainingen gegeven om de hond iets te leren maar schijnbaar wordt er aan de baas ook het een en ander geleerd over hoe je je hond rustig kunt houden. En je maakt mij niet wijs dat dit bij de keurmeesters niet bekend was. Zeker gezien de reactie van bepaalde mensen dat dit heel normaal is op de hondenshows geeft aan dat dit geen incident was.

De wereld wordt steeds zieker

Geld verdienen met je hond, prima zolang je je hond behandeld zoals een hond behandeld dient te worden. Maar je hond aanranden om een show te winnen om vervolgens je pups voor veel geld te kunnen verkopen. Dan ben je voor mij echt

ZIEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *