Tandartskosten voor de hond

Tanden van een hond die nog geen jaar is

Veel hondenliefhebbers hebben een vast voer en zweren daar bij. Dat is uiteraard hartstikke goed, er is op de markt wel voor ieder iets wils.
Voor degene onder jullie die nog twijfelen hebben we een leuke actie, we geven gratis één of twee proefzakjes voer weg zodat je eens kunt testen of je hond dit lekker vindt.

Alles over ons voer vind je hier en je kunt hier ook de proefzakjes aanvragen.

tanden van een dertienjarige hond die niet gek is op botten

Tandartskosten

Je kunt op een zeer goede manier voor je hond besparen op de tandartskosten.
Veel honden die nooit verse kauwbotten krijgen, krijgen na verloop van tijd last van tandsteen. Tandsteen zorgt ervoor dat het tandvlees gaat ontsteken en daardoor kunnen tanden en kiezen los komen te staan, bederven en kan het dat je hond pijn heeft aan zijn mond of gebit. Honden die gewend zijn te kluiven op verse botten hebben hier zelden of nooit last van.

tanden van een twaalfjarige hond die helemaal gek is van botten

Brokken en vers vlees.

Ons voer maar verder eigenlijk alle soorten geperste brokken kun je prima combineren met vers vlees.  Omdat geperste brokken een andere vertering hebben dan geëxpandeerde brokken kun je geperste brokken en vers vlees naast elkaar voeren.

Geëxpandeerde brokken daar kun je beter 24 uur tussen laten zitten voordat je je hond vers vlees geeft en dan weer 24 uur voordat je je hond weer brokken geeft.

tanden van een vijfjarige hond die helemaal gek is van botten

Botten voeren

De meeste honden zijn dol op vers vlees. Maar veel mensen vinden het een gedoe en het is zeker duurder dan brokken. Als je meerdere honden hebt is het inderdaad een gedoe om voor alle honden de juiste hoeveelheid vers vlees te maken.
Maar iedere hond zou wel minimaal een keer in de maand een vleesbot moeten hebben om de tanden te poetsen.
Is je hond niet gewend om botten te eten en wil je toch beginnen om hem op een lekkere manier van zijn tandsteen te verlossen of te voorkomen dat hij tandsteen krijgt. Start dan eerst met drumsticks of een kippenpoot. Dit zijn zachte botten waarop de hond leert kauwen. Je kunt daarna over gaan op kippenkarkas, eendennekken en vervolgens op gewone botten.
Je geeft je hond de botten ALTIJD RAUW.
Je mag een bot niet koken omdat deze bij verhitting hard wordt en kan gaan splinteren wat erg gevaarlijk is voor de hond. Rauwe botten kan geen kwaad en is naast de tanden goed voor de vacht, de darmen en de maag.

vierjarige hond die niet graag kluift

Waarom botten

In botten zit merg en merg is iets wat de honden erg lekker vinden. Om dat merg eruit te krijgen moeten ze kauwen binnen in het bot. Doordat ze bij deze beweging steeds met hun tanden langs de randen van het bot schrapen poetsen ze dus ondertussen hun tanden.
Brokken kunnen dit nooit nabootsten. Want tandsteen zit hoog en er is geen enkele brok die dusdanig groot is dat hij langs het complete gebit van de hond schraapt.
Ook de dentasticks zijn lekker voor de honden maar veel te klein om een goede werking te hebben. Het is dus erg belangrijk als je bij de hond niet de tanden poetst om hem regelmatig een vers bot te geven.

Ik heb hieronder een lijstje met leveranciers waar je eventueel verse botten kunt bestellen. Maar vaak kun je bij de plaatselijke slager ook vragen om kniestukken van runderen en kunnen ze dit ook wel voor je regelen.

https://www.animalfoodexpress.nl/catalogsearch/result/?diepvries=69&manufacturer=89&q=botten+vooor+de+hond

http://www.versvoer.nl/producten?diersoort=16&p=1

https://www.kvvwebwinkel.nl/c-4730300/graafbarf-diepvriesproducten/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *