Stalbranden, ook ik heb er een mening over

Tja, ik ben de zoveelste die er iets over te melden heeft. En ik ben de zoveelste die het vreselijk vindt. Op facebook worden de vleeseters aangevallen, maar  de vleeseters hebben dit keer wel een punt.

Uiteraard zou dit niet gebeuren als er geen vlees gegeten zou worden. Maar er is naar mijn bescheiden mening op dit moment wel heel veel meer aan de hand.
Zoveel stalbranden als dat er het afgelopen jaar zijn geweest is absurd. En je kunt natuurlijk makkelijk de schuld in de schoenen van de vleeseters schuiven.

Het is te gek voor woorden dat de overheid om te beginnen toestemming geeft voor dergelijke grootschalige bedrijven. Ieder bedrijf moet tegenwoordig aan de strengste eisen voldoen. Maar niet alleen ieder bedrijf, zelfs de burgers krijgen de meest waanzinnige regels opgelegd. Maar een veilig brandsysteem in dierenstallen, dat is niet aan de orde.

Maar schijnbaar brengen varkens niet erg veel op. En ik kan er niet in kijken maar ik denk dat de bedrijven die in brand zijn gegaan, allen goed gedekt waren in de verzekering.
Bij de eerste branden zagen we nog boeren die huilend bij hun stal stonden (waar ik toen al niet in geloofde). Er waren nog mensen op facebook overtuigd van dat boeren het echt erg vonden dat “hun” varkentjes dood waren. Inmiddels zie ik dergelijke berichten niet meer. Ik geloof er ook niet in.

Als je varkens je zo lief zijn dan hou je ze om te beginnen niet op de manier zoals nu gebruikelijk is. Maar laten we dan eens van de artikelen in pigbusiness uitgaan dat het helemaal niet zo erg is dat varkens zo gehouden worden (en o wat zou ik graag de schrijvers van deze stukken tesamen met de boeren in zo’n stal houden). Maar als “je varkentjes” je zo lief zijn dan zorg je voor goede brandmaatregelen, sprinkler installaties, wanden waardoor de brand niet kan overslaan. Als je varkens je lief zijn dan maakt het niet uit wat het kost toch?

Maar een stal in de brand laten gaan (ik kan niet zeggen dat ze het aangestoken hebben want dat kan ik helaas niet bewijzen) brengt denk ik meer op dan de varkens te laten slachten. Het bestaat namelijk niet dat er in korte tijd zoveel stalbranden zijn.

Ik kan niets bewijzen, ik kan niets hard maken. Ik gooi met beschuldigingen. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit zomaar opeens allemaal gebeurt, of we hebben een varkenspyromaan!
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *