Nieuwe onderkomens voor de honden

Naast alles wat we voor de honden doen zijn er natuurlijk ook noodzakelijke dingen die moeten gebeuren. Nou ja eigenlijk niet direct noodzakelijk maar we zijn wel continu aan het verbeteren.

Als hondenopvang ben je niet vergunningplichtig, maar de gemeente kan je wel maatwerkvoorschriften opleggen. En die maatwerkvoorschriften zijn bedoelt om de omgeving geen overlast te laten ervaren van de hondenopvang.
Ook wij kregen maatwerkvoorschriften waar we aan moesten voldoen. Nieuw dak op de kennel, nieuw glas in de ramen (of dubbel glas laten zetten) zicht op de openbare weg zoveel mogelijk ontnemen en zo nog een aantal voorschriften.

Nou is het voor ons heel simpel. Wij hebben de honden en niet de buren dus dan hoeven de buren er ook geen overlast van te ervaren en dat zullen we dan ook zo goed als dat we kunnen verzorgen.
Nu we eenmaal zo ver zijn dat we bijna helemaal voldaan hebben aan de eisen van de gemeente (en eisen klinkt wat drastisch want we hebben het altijd in goed overleg met de gemeente gedaan en ze hebben ons altijd met raad en daad bijgestaan), maar goed het blijven eisen waar we aan moesten voldoen en nu die allemaal op orde zijn hebben we besloten nog een klein stukje tegemoet te komen aan de buurman voor zover we dit nog kunnen.

We hebben besloten alle hondenweiden en alle kennels naar de achterkant van ons perceel te brengen zodat ze nog verder weg staan van de buurman. Dat heeft voor hem twee voordelen, de honden kunnen bijna de weg niet meer zien en dus ook niet aanslaan op alles wat voorbij komt. Plus als ze blaffen dat het dan verder van zijn huis is waardoor het geluid minder is. Dat wil dus zeggen dat we op de achterkant van ons perceel nieuwe kennels hebben gemaakt met een geïsoleerd dak erop wat ervoor zorgt dat het blafgeluid wordt gedempt (de kennels die we nu hebben die galmen juist heel erg omdat die niet voorzien zijn van een geïsoleerd dak). Aan de zijkanten van de kennels worden tanks ingegraven zodat we het regenwater op kunnen vangen waar we mee schoon kunnen maken, zodat we ook water besparen en meehelpen met het milieu. Aan de achterkant waren al twee uitloop cq trainingsweiden, waarvan er 1 nog gedeeld kan worden dus dat zijn er drie en we hebben nog een extra speelweide gemaakt waar nu nog grind op ligt maar daar komt beton zodat de honden lekkerder lopen.

De schuur is inmiddels al voorzien van twee trainingskennels, een kleine verblijfkennel als het slecht weer is en 4 kennels zodat er tegelijkertijd 4 honden mee kunnen naar de trainingsruimte en het heen en weer lopen met al het geblaf van dien verder teruggebracht wordt. En we hebben in de schuur een leslokaal, cq hondenspeurhuis gemaakt bestaande uit twee verdiepingen zodat we de honden in een “huiselijke situatie” kunnen leren zoeken.

Achter de schermen van de Pannehoeve is het dus net zo druk als ervoor en zijn we altijd bezig het dierenwelzijn nog verder te verbeteren voor onze honden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *