kapitein één oog

Mijn naam is Dazzle en ik ben een inwoner van de Pannehoeve. Ik woon hier al een hele tijd samen met mijn vrouw Lola.

In mijn paspoort staat dat ik een cocker spaniel ben. Maar ik ben wel groot voor een cocker spaniel en ik heb volgens het vrouwtje ook wel een beetje de kleuren van een gordon setter. Maar hoe het ook zei, ik ben gewoon Dazzle en wat ik voor ras ben, dat is toch niet belangrijk?

Strontcockers

Mijn vrouw Lola is ongeveer gelijk met mij op de Pannehoeve gekomen en weet je hoe ze ons hier noemen: stront cockers. Dat is toch ook niet aardig?
Maar ze hebben misschien toch wel een beetje gelijk. Wij zijn best een lief stel maar wel een stel met gebruiksaanwijzing. De reden dat we nog op de Pannehoeve zitten is dat we verschillende mensen bang hebben gemaak. Vooral ik ben daar erg goed in.

Mijn huis

Ik probeer het af en toe nog wel eens, dan vind ik dat op dat moment het hondenhuis of het gewone huis van mij is en dan mag er van mij niemand naar binnen. Het is bij heel veel mensen gelukt om ze buiten te houden, alleen op de Pannehoeve zijn ze niet onder de indruk van me. Maar heel soms bij nieuwe mensen lukt het me dan toch weer om te vertellen dat ze niet welkom zijn en dan gaan ze heel snel weer weg. Het is wel een beetje jammer dat Jolanda dan meteen daarna komt want die is echt niet bang van me en die loopt dan gewoon door.

Ouder

Mijn vrouw Lola is niet zo erg hoor, die vind alleen dat de bang van haar is en die bijt mensen als ze op haar bank willen zitten. Nu doet ze dat nog maar heel af en toe maar dat was een felle hoor.
Maar we worden wat ouder dus we worden ook wat rustiger nu en ik vind het ook niet meer zo nodig om een heel huis te hebben, ik ben heel blij met mijn mand waar ik lekker samen met Lola in kan slapen en overdag in het hondenhuis op de bank.

Liefste cockers van de wereld

En als er mensen komen, dan zijn wij de liefste cockers van de wereld, want we kunnen ook heel goed knuffelen en we doen dat zo goed dat iedereen denkt dat Jolanda liegt als ze zegt dat wij van die draken kunnen zijn.
Dat is de reden dat we al heel ons leven op de Pannehoeve wonen. En we hebben het hier prima.

Pleeg papa en mama

Weet je waar we wel goed in waren, pups opvoeden. We hebben hier al heel veel pups gehad uit de asielen uit Spanje en als dat dan stoute pups waren dan mochten Lola en ik papa en mama spelen. Vooral Lola vond het erg leuk met pupjes. Zij waste en verzorgde ze en ik, ik vertelde ze precies wat ze wel en niet mochten. We waren een beetje pleeg papa en mama. Dat was ons werk hier op de Pannehoeve. Want geloof me, we hebben het goed maar je moet hier echt wel werken voor je brokken. Nu komen er geen nieuwe honden meer op de Pannehoeve en zeker geen nieuwe pups dus wij zijn met pensioen nu. Lola moet af en toe nog werken als aaihond maar dat vindt ze alleen maar leuk en ik geniet van alle knuffels van de vrijwilligers en stagiaires op de Pannehoeve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *