Judas kus

Stel je hond wordt in elkaar geschopt door de één of andere idioot en hij komt naar jou toe voor bescherming? Zou je hem dan een kus geven en teruggeven aan die idioot?

Dit overkwam namelijk een stier in Spanje. Lees verder om te zien wat er gebeurde

Gewenning

Dierenleed raak je gewend. Dat klinkt misschien heel gek uit de mond van iemand die zich inzet om dierenleed zoveel mogelijk te verminderen. Maar net als de beelden van hongerbuikjes uit Afrika, oorlogsbeelden op tv. We raken ermee vertrouwd en het raakt je misschien maar vele van ons liggen er niet meer wakker van.

Ik ben in vele asielen geweest in verschillende delen van de wereld. Ik heb veel dierlijke ellende gezien. En hoe lullig ook, ik steek vaak mijn kop in het zand bij datgene waar ik niets aan kan doen.

Helpen waar ik kan

Al het dierenleed wat ik kan voorkomen en waarbij ik kan helpen voorkomen dat zal ik doen. Ik ben vegetariër omdat ik niet wil dat er voor mijn eten dieren sterven. Ik help honden die in moeilijkheden zitten als ik de mogelijkheden heb. Maar ook mensen en met name kinderen die in de problemen zitten zal ik helpen als ik de mogelijkheden heb. En bij de rest, ja dan kijk ik weg omdat ik anders inderdaad niet kan slapen. Ik kan niet heel de wereld redden, maar wat ik kan zal ik doen.

Slapeloze nachten

Er zijn maar weinig dingen meer die me dusdanig raken dat ik er slapeloze nachten van heb. Noem het hard, noem het zoals je wil. Maar als ik me niet afsluit voor al het leed in de wereld waar ik niets aan kan doen hebben degene die ik wel help ook niets meer aan me. Ik zou namelijk enorm depressief worden.

Judaskus

Toch had ik afgelopen week een artikel waar ik niet van geslapen heb. Af en toe heb je toch wel dingen die je dusdanig raken dat je denkt dat de wereld gek is geworden en dat ik me op dat moment zo goed in kan voelen in de zwakkere.
Deze zwakkere was op dat moment een stier. Wat was het verhaal:

Een jongen had een stier als kalfje volledig opgevoed en verkocht aan de arena waar hij in het stierenvechten werd gebruikt. Natuurlijk  ben je al niet goed snik als je dat doet. Maar hij bleef er ook nog bij staan kijken. Toen de stier al een aantal speren in zich had en zijn “vriend” ontdekte in het publiek kwam hij naar hem toe voor hulp.
En wat deed deze man? Hij gaf de stier een kus en ging er vandoor. Hoe kun je??

Ik weet het, het gebeurt dagelijks in de slachthuizen, deze dieren ondergaan hetzelfde lot. Maar dit stukje heeft me dusdanig geraakt dat ik er een blog over wilde maken. Je voedt een dier van kalf af aan op met de hand, je doet leuke dingen met dit dier en vervolgens laat je hem zo mishandelen.
Als hij dan naar je toe komt voor hulp dan geef je hem een kus en verraad je hem door weg te gaan??

Op dat moment breekt mijn hart, voor de zoveelste keer. Ik weet dat het dier nu dood is, ik weet dat ik er niets aan kan doen, dat ik hier niet kan helpen. Toch heeft het me diep geraakt en me wederom strijdbaarder gemaakt.

Toch vraag ik me af:

HOE KUN JE??

Over Jolanda

Jolanda is hondentrainster met een eigen visie op het trainen van honden, voor mensen die van hun hond een maatje voor het leven willen maken en die op een positieve manier met hun hond in het leven willen staan.

Jolanda heeft wat betreft opleiding niets met honden gedaan, maar is officieel horecamanager. Omdat die niet werkte samen met het hebben van een gezin is ze begonnen met een hondenopvang waarin vele moeilijke honden zijn opgevangen en weer opnieuw zijn getraind zodat ze terug konden de maatschappij in. Lees meer

Niets uit dit bericht mag gekopieerd worden. Het mag uiteraard gedeeld worden op social media of elders maar dan alleen als complete link. @copyright pannehoeve

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *