Bezoek aan het asiel in spanje

We zijn op bezoek geweest in een asiel op 6 uur rijden van ons huis in Spanje. Op verzoek van de beheerder zijn we wezen kijken of er geschikte honden voor ons zaten. Bij deze een foto verslag van het bezoek aan het asiel

Dit was het eerste aanzicht toen we het asiel binnen kwamen
Als je zo al die snoetjes ziet, wetende dat de meeste nog jaren hier zullen zitten breekt toch echt je hart
Ze schreeuwen bijna allemaal om aandacht
zelfs als ik nu de foto’s kijk heb ik het zwaar, ik zou ze het liefst allemaal een geweldig thuis geven
en met mijn verstand weet ik dat hoe de situatie ook is, de hond zich prima aanpast aan de situatie. Maar geen enkele hond hoort in een kennel, achter tralies en de aandacht van een paar mensen moeten delen met nog 500 andere honden
En ondanks dat ik weet dat ik nu veel kan doen voor honden die nog minder kans maken doordat ze te druk zijn of te groot voor in huis, blijft het gevoel van: “ik wil redden wat er te redden valt”
even spelen en even knuffelen met een paar honden, dat is het minste wat je kunt doen
met name de hoogrisico honden, hoe lief ze ook zijn, ze komen hier nooit meer weg en zullen sterven in hun veel te kleine kooien
Helaas ook in Nederland al veel te veel in de asielen waar blijft de wetgeving?????
Hopelijk weer wat mensen wakker geschud die de volgende keer voor een asielhond gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *