Heb ik een vertekend beeld van de hondenwereld?

Ik heb misschien wel een beetje vertekend beeld van de hondenwereld omdat ik veelal de problemen op mijn bord krijg. Daarnaast krijg ik natuurlijk alles te horen wat er misgaat bij mijn collega’s. En ik neem aan dat mijn collega’s horen wat er mis gaat bij mij want dat is wat er gebeurt als mensen gaan zoeken. Daarom mijn beginzin dat ik misschien wel een beetje vertekend beeld heb.

Hond wegsturen bij training, dat nooit!

Maar als ik dan een hond in training krijg die weggestuurd is bij andere trainingen omdat de hond “geen focus” had. Dan vraag ik me oprecht af waar het eergevoel van de trainer is.
Het zou mijn eer te na zijn om iemand met een moeilijke hond weg te sturen zonder dat ik deze persoon heb kunnen helpen. Sterker nog dat ik niet eens de moeite genomen zou hebben om deze persoon te helpen. Dat zou me echt een vreselijk gevoel geven.

Ik heb nog nooit iemand weggestuurd om reden dat de hond te moeilijk was en dat zal ook niet gaan gebeuren. Ik heb wel mensen aangegeven dat ik even moest nadenken over hoe ik het zou gaan aanpakken met baas en hond. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om gedachtes die in mijn hoofd spelen ook zodanig over te brengen dat mensen ermee aan de slag kunnen. Dat vind ik dan nog wel een moeilijkheid.

Ik probeer het meestal te vermenselijken om voor de mensen helder te krijgen wat ik bedoel en gelukkig is dat tot op heden nog steeds gelukt.

Minder vaak volgens de boekjes werken!

En de hond die geen focus had, en geen aandacht voor de baas? Vanaf het moment dat de baas duidelijk had dat de bal voor de hond dé ultieme beloning was en vanaf het moment dat de baas de kracht van de ultieme beloning had ontdekt was dat probleem opgelost. Naar mijn bescheiden mening had iedere trainer met een beetje verstand van honden dit probleem dus in no time op kunnen lossen.

Misschien wat minder vaak in de boekjes kijken en wat vaker naar de hond en zijn behoeftes kijken, dat scheelt volgens mij echt een hoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *