Wie durft????

Een in de steek gelaten hond

Ik had toch een goed voornemen aan het begin van het jaar bedenk ik me net. Ik wilde mij ver houden van negatieve berichtgeving (tenzij het is om mensen bewust te maken en hulp te vragen) en ik wil dit jaar verder alles zo positief mogelijk benaderen. Ik denk dat we dat nodig hebben. En portie positiviteit.
Maar niet alles is even positief te benaderen. Het is namelijk belangrijk dat degene die geen stem hebben ook gehoord worden en dat kan alleen maar met medewerking van……….

Verhalen

Ik heb de afgelopen tijd heel veel verhalen gehoord van mensen in wiens omgeving een hond is gekomen bij vrienden, bij familie waar ze geen goed gevoel bij hebben.
En dat gevoel is er omdat deze familie of vrienden al eerder een hond hebben gehad of weggedaan om reden die er eigenlijk niet toe deden.
En dan gaat het niet alleen om honden, maar ook om konijnen, cavia’s, en nog meer van dit soort dieren.
Een hond is niet voor even en dat beschrijft dit verhaal denk ik heel goed!

Boos

Ik maak me er boos om, en deze mensen maken zich er boos om. Toch wordt er omwille van de lieve vrede niets gezegd terwijl de dieren er op termijn wel de dupe van worden.
Vind jij ook dat iedereen in je omgeving mag weten dat je dit niet oké vindt?
Vind jij ook dat iedereen in je omgeving moet weten dat je voor een dier behoort te zorgen en dat een hond bijvoorbeeld getraind dient te worden of anders niet los mag lopen?
Vind jij het ook belangrijk dat het leven van de dieren van je vrienden en familie net zo belangrijk is als het leven van je eigen dieren?

Help dan om dat je vrienden en familie duidelijk te maken door heel regelmatig wat te delen van onze tips en adviezen en zeker door dit blog te delen.

DURF JIJ DIT TE DELEN??

1 reactie op “Wie durft????

  1. Het wordt hoog tijd om toekomstige eigenaren van honden een soort proef te te laten afleggen op grond waarvan door deskundigen beoordeeld zou kunnen worden of de juiste intentie op het moment van aanschaf aanwezig is. Dit kan aangezwengeld worden bij een politieke partij. Een auto mag je ook niet besturen zonder rijbewijs. Hiermee scheidt je in belangrijke mate “Het kaf van het Koren” Heel belangrijk wordt dan ook het thema wat voor soort hond bij welke persoon etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *