Een geweldig nieuwjaar

Door Dexter

Het is al even geleden dat ik jullie deelgenoot heb gemaakt van mijn avonturen op de Pannehoeve. In verband met feestdagen en vakantie hebben we niet zo heel veel trainingen gedaan. Ja wel een beetje gekke dingen getraind maar niet echt getraind aan mijn probleempjes.

Hoewel……


Er zijn de afgelopen tijd best wel veel vreemde mensen op de boerderij geweest. En ook dat vind ik heel moeilijk. Je weet nooit wat deze mensen komen doen en wat ze van me willen.
Dus als er mensen op de boerderij aankomen die ik niet ken dan vertel ik ze onder luid geblaf altijd even wie ik ben. Vervolgens loop ik heel hard weg en ga ik op een afstandje vertellen dat ze niet in mijn buurt moeten komen.
Maar het vrouwtje heeft daar tegenwoordig een methode voor en dat vond ik in het begin doodeng.
Ze pakt dan een riem en ik mag dan niet meer weglopen. Natuurlijk blijf ik dan wel blaffen want het kan niet zo zijn dat deze mensen zomaar naar me toe komen.

Bezoek in het hondenhuis


Meestal neemt ze de nieuwe mensen mee naar het hondenhuis en blijf ik buiten. Lekker veilig. Maar tegenwoordig moet ik mee naar binnen. Dan mogen eerst die mensen naar binnen en vervolgens moet ik mee naar binnen. Dat is wel heel erg eng in een kleine ruimte met vreemde mensen. Maar wat wel leuk is, als ik niet blaf krijg ik snoepjes. En dat weet ik inmiddels heel goed dus als ik mee naar binnen ga dan kijk ik het vrouwtje aan en dan zegt ze eerst dat ik een hele knappe hond ben. Nou ja dat hoeft ze niet te zeggen want dat weet ik ook wel.
En daarna komen de snoepjes.
En weet je wat ik ook ontdekt heb, als ik dan heel voorzichtig aan deze vreemde mensen ga ruiken dan krijg ik weer een snoepje. Ik ben dus tegenwoordig stil als ik naar binnen kom en ik ga naar deze mensen toe om te ruiken. Dan is het vrouwtje heel blij en krijg ik heel veel snoepjes.

Mensen zijn gewoon lief!

Ik heb daarnaast nog een hele interessante ontdekking gedaan:
HEEL VEEL MENSEN DIE BIJ ONS BINNENKOMEN ZIJN OOK GEWOON LIEF

Dat had ik natuurlijk niet verwacht. Maar ik heb nu inmiddels ontdekt dat als ik een paar keer aan ze geroken heb dat ze me gaan aaien, en eigenlijk is dat aaien net zo lekker als dat bekenden dat doen. Dus als ik nu geroken heb en ze ruiken naar mijn idee goed, dan durf ik af en toe ook best bij ze te gaan zitten, en mensen die lekker aaien daar durf ik zelfs op schoot te klimmen.
Ik wordt dan niet alleen geaaid maar het vrouwtje is ook heel trots op me dan.

Eigenlijk is het leven best leuk ook met vreemde mensen. Maar ik ben dan nog wel blij dat het vrouwtje heel dicht bij me is. Op deze manier kan ik deze mensen steeds beter leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *