Het nieuwe jaar is nu echt gestart

2 januari vandaag. Gisteren was nog een beetje een feestdag behorend bij de maand december. Zo voel ik dat altijd een beetje en vandaag is het nieuwe jaar dan toch echt van start gegaan.
Ik heb bij het nieuwe jaar altijd een beetje gemengde gevoelens. Enerzijds het afsluiten van een jaar waarin veel gebeurt is en waarin we veel gedaan hebben. Een lach, een traan. Met ieder jaar wat wegtikt wordt je ook zelf weer een jaartje ouder (ik heb daar toch wat moeite mee 😉
Anderzijds een nieuwe start, een kans om een jaar nog beter te gaan doen dan het vorige jaar. Nog meer mensen bewust maken van dierenleed, nog meer geweldige nieuwe mensen ontmoeten, nog meer honden en andere dieren helpen. Een dubbel gevoel dus.
De Pannehoeve………..

Wat gaat er veranderen?


We hebben al lange tijd aangekondigd dat we per 1 januari over zouden gaan van opvang naar gedrag en trainingscentrum en daar is bijna alles klaar voor.
Ik heb de afgelopen tijd hard gewerkt om te kunnen starten.
Wat is en gaat er concreet veranderen:

  • We gaan op de Pannehoeve terug naar een maximum van 25 honden. Niet alleen omdat het moet maar ook omdat het stukken prettiger werkt. Als we 40 honden hebben lopen komen er honden aandacht te kort en dat zijn voornamelijk de makkelijke honden die niet veel vragen. Dat willen we niet meer. We willen dat iedere hond die hier woont een fantastisch leven heeft en of hij nu opvang is of vast hier woont, iedere hond heeft recht op zijn eigen persoonlijke aandacht en dat lukt nu eenmaal vele malen beter met minder honden.
  • Er zijn in Nederland heel veel stichtingen die (naar mijn mening) lukraak honden naar Nederland halen zonder kennis van zaken. Ze laten mensen met problemen met hun hond in de problemen zitten en kunnen geen opvang bieden of hulp in welke vorm dan ook. Wij gaan die mensen hulp bieden. Niet in de vorm van opvang, want dan zitten we in no time weer op 40 honden. Maar we gaan de mensen hulp bieden in de vorm van training en uitleg waarom de hond doet wat hij doet. Zou de hond alsnog weg moeten bieden we hulp bij herplaatsing maar ook hulp zolang de hond nog bij hen verblijft in de vorm van tips en advies.
  • We gaan starten met mensen begeleiden bij de aanschaf van een hond. Proberen mensen bewust te maken van wat het hebben van een hond inhoudt, mensen bewust maken van dat een lief kopje niet alles is, maar ook mensen wijzen op de noodzaak van training, op de noodzaak van het goed opvoeden van je hond, de noodzaak van je hond normen en waarden aan te leren.
  • We gaan verder met het geven van trainingen aan mensen die dingen willen leren over hun hond en met hun hond. In de vorm van groepstrainingen en in de vorm van privé trainingen.
  • We gaan de werkhonden die in de buitenlandse asielen zitten een kans geven op een mooi leven in plaats van een leven achter tralies omdat ze te druk zijn om in een normaal huis te wonen. Dit is voor veel organisaties een vergeten groep, niet omdat de organisaties niet willen maar omdat ze er geen markt voor hebben. Wij hopen daarmee een groep vergeten honden te kunnen helpen.
  • Als alles op de rit staat gaan we een wervingscampagne houden voor opvanggezinnen zodat we ook de “gewone” honden kunnen helpen zoals we altijd gedaan hebben, alleen gaat dat in een heel ander jasje gestoken worden.

Uitdaging

We hebben onszelf dus uitdaging genoeg gegeven voor het nieuwe jaar en wij hebben er echt ontzettend veel zin in.
We kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken die ook hun steentje bij willen dragen aan de honden van de Pannehoeve en die zin hebben in een uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *