Reactieve hond

Door Bassie

Ik samen met  mijn vriendinnetje Mischou

Ik ben een zogenaamde reactieve hond. Actief, ja inderdaad maar wat reactief nu weer betekend, ik heb geen idee.
Maar om dat niet meer te zijn, zijn we nu aan het trainen. En dat is nog best moeilijk.

Het vrouwtje komt vandaag met de riem. Dus, ha snoepjes verdienen dacht ik. Ik heb dus heel veel vreugde dansjes gemaakt en het vrouwtje een beetje aangespoord om op te schieten. Weet je wat ze doen deed?
Ze deed haar armen in de lucht en ging naar boven staan kijken. Ja hallo, ik zat wel aan het plafond maar niet letterlijk, en dat heb ik haar ook verteld,TOEN GING ZE WEG!!

Ik heb haar gesmeekt om terug te komen, gejankt, geblaft maar er gebeurde niets. Het was weer over met de pret!

Even later kwam ze weer terug met de lijn. Ik was heel erg opgelucht.Ik denk dat ze nog even wat moest doen, maar we gingen alsnog wandelen. Ik heb dus weer al mijn vreugde dansjes gedaan, en toen deed ze weer haar handen in de lucht. Maar zo kun je toch geen lijn aandoen? Ik ben dus maar tegen haar aangaan staan, maar ze keek niet eens naar me.
Ik ben toen maar naar buiten gegaan.

Hey, hoor ik daar mijn naam? Ja, het vrouwtje roept me, ik dus als een speer terug. Doet ze weer haar handen in de lucht. Wat is dit nou toch? Ze is me alleen aan het pesten. Ik ga wel gewoon in de mand liggen.
Ze roept me weer, rustig ga ik dit keer naar haar toe, want ze doet toch haar handen weer in de lucht.
Nee, ze vraagt me te gaan zitten………. Zouden we dan nu toch…….. Ik begin van pure voorpret weer te dansen en daar gaan haar handen weer in de lucht.
Zou ik niet mogen dansen? Als ik stop met dansen dan doet ze haar handen weer naar beneden. Ahhh, ik mag niet dansen, maar ik ben zo BLIJ!!
Dan vraagt ze weer of ik wil gaan zitten. En als ik dat doe wil ze de lijn omdoen. Ohhhh, we gaan echt weg……… en ik begin weer te dansen. Oh nee dat mocht niet, ik ga even een rondje naar buiten want ik moet even mijn energie kwijt.Als ik terugkom ga ik netjes zitten en krijg ik eindelijk de lijn om. Ik ren meteen naar de deur, althans dat probeer ik, maar het vrouwtje blijft staan en doet meteen de lijn weer af. Mag ik nu ook al niet meer naar de deur rennen,hoe moet ik dan naar buiten?

Om een lang verhaal kort te maken, ik moest bij twee deuren gaan zitten voordat ik er door mocht, dat duurde lang, lang…………….
Toen moest ik buiten weer gaan zitten. Wat een gedoe om buiten te komen. Maar inmiddels was ik zo moe van mezelf in te houden dat ik blij was dat we maar een klein eindje naar buiten gingen, ik heb buiten nog wel mijn best gedaan om naar het vrouwtje te kijken en snoepjes te verdienen.

Maar ik was blij toen ik weer terug was en lekker in mijn mand kon gaan liggen.
Tot volgende week.

2 reacties op “Reactieve hond

 1. Geachte Mevrouw,

  Wij zijn een Belgische organisatie die straathondjes uit Roemenië naar hier brnegt ter adoptie.

  Er is nu een hondje onderweg naar Utrecht, genaamd Nocva ( vroeger Jennifer ). Ze is van nature een erg bange hond, maar nu blijkt ze plots ook wat reactief geworden te zijn.

  Precies weten we het niet.

  Heeft U plaats en tijd voor observatie gedurende en paar weken ?

  Ik hoor het graag van U.

  Mvg,

  Yasmina Lombaert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *