Training met Muppet

Muppet is een eigen hond van ons en dol op apporteren. Ik heb met mijn vorige hond heel veel dogfrisbee gedaan en Mup vindt dat ook geweldig. Maar met deze natte weiden en de wind kunnen we niet met de frisbee spelen dus heb ik Muppet meegenomen in de speurtraining en hij vindt het geweldig.

Start van de training

Muppet speelt heel graag met de bal dus dat voordeel had ik al. We zijn dus rustig aan begonnen met zoeken. Hij deed dat echter zo leuk dat we al heel snel het niveau hebben opgeschroefd.
Hij zoekt nu enorm goed en vindt het ook erg leuk om te doen. We zijn dus al van de schuur naar buiten gegaan en we hebben inmiddels ook al in het dorp gespeurd.
Mup is wat schrikachtig maar gelukkig hersteld hij snel en gaat hij weer direct verder met zoeken.

Verwijzen

Hij vindt het echter niet zo nodig om te verwijzen. Verwijzen betekend dat hij de stof moet aanwijzen door er bij te gaan zitten en met zijn neus “aan te geven” waar de stof zich precies bevind.
Natuurlijk weet ik waar de stof zich bevind. Hij weet ook dat ik dat weet en dus is hij niet van plan om het aan te wijzen voor mij.

We hebben van alles geprobeerd, en in het begin gaat het best goed. Maar Mup vindt dit spelletje snel saai worden en gaat dan  lopen stieren. De speurbussen omver lopen,niet gaan zitten, alvast gaan lopen omdat hij de bal verwacht. In dat opzicht is het echt een border collie.

Samen bezig zijn

Maar het is leuk om samen bezig te zijn en als hij zover is,dan mag hij als speurhond aan het werk, samen met mij. Een nieuwe uitdaging voor ons  beiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *