Wat me nu weer gebeurde

Het vrouwtje pakte de riem van de week en ik was de gelukkige, ik mocht mee wandelen. En wandelen betekend trainen en inmiddels weet ik dat trainen en mijn best doen zorgt dat ik snoepjes krijg. Dus alle reden om blij te zijn.

Kom ik achter en lopen we naar de weg zie ik op een afstandje een vrouw aankomen met een hond. Ik denk: “wat gaan we nu krijgen, wat doet die vrouw daar en nog erger wat doet die hond op MIJN weg”
Ik natuurlijk direct klaar om die hond te gaan vertellen dat dat niet de bedoeling was dat hij op die weg liep. Maar het vrouwtje ging meteen achteruit lopen. Ik keek dus even naar haar wat ze ging doen en……….. klik, en een snoepje. Wow, ik hoefde daar niets voor te doen, ik keek alleen waar ze naar toe ging. Dus ik dacht misschien zit er nog wel een snoepje in en ik keek haar nog eens aan, en ja hoor weer een klik en een snoepje. 

Toen liep ze naar voren en ik moest natuurlijk direct kijken of dat veilig was voor haar. En opeens zag ik die andere hond weer. Ik maak me groot………… en het vrouwtje gaat weer achteruit lopen. He? wat doet ze nu toch steeds, ik kijk haar vragend aan en  klik, en weer een snoepje.
Ik snap er helemaal niets van. Toen gingen we weer vooruit. Voor de zekerheid keek ik haar nog even aan om te kijken of ze weer niet terug draaide en…… klik en weer een snoepje.

Maar ondertussen was die andere hond al wel heel dichtbij gekomen dus dat moest ik eerst even duidelijk maken, dat dit MIJN weg was en MIJN vrouwtje. Ik ging dus volle kracht vooruit en het vrouwtje…………. volle kracht weer achteruit. Nou ja zeg. Wat gebeurde er hier allemaal? maar goed ik zat aan de lijn en moest met het vrouwtje mee, dus ik kijk haar vragend aan en er wordt weer geklikt en een snoepje. 

Nu weet ik het zeker, als ik naar haar kijk, krijg ik een snoepje. Ik blijf haar heel de tijd gewoon aankijken, dan krijg ik heel veel snoepjes. En ja hoor, weer een klik en een snoepje en nog een keer en nog een keer. Maar die andere hond daar ben ik nu bijna bij, die moet ik toch nog even vertellen………. en daar loopt het vrouwtje weer terug. Ik kan toch zo die hond niet wegjagen, want ik wil toch ook wel mijn snoepjes. Pffffffffff, ik ben er moe van. We gaan weer vooruit, ik blijf het vrouwtje gewoon aankijken en ik doe net of ik die andere hond niet zie. Maar dat is moeilijk……..

Het lukt totdat ik bijna voorbij die hond ben, toen vond ik het tijd om het toch nog even snel te gaan vertellen. Maar het vrouwtje stond ervoor en liep heel snel door. Maar goed de hond ging ook weg dus ik hoop dat hij het begrepen heeft.

Opeens draait het vrouwtje om en ik zie die hond ook omdraaien. Wat gaan we nu krijgen. Hij komt gewoon nog een keer terug. Ik maak me klaar en het vrouwtje draait weer om.
het wordt eigenlijk wel een leuk spelletje. Ik kijk weer naar haar en daar komt mijn snoepje weer. En we lopen weer richting de andere hond. Dat vind ik dan wel iets minder. Ik vind nog steeds dat die hond daar niet hoort, maar steeds als ik dat wil vertellen lopen we weer de andere kant op. 

Ik ben een aantal keren voorbij de hond gelopen, het vrouwtje bleef omdraaien en zo lang ik naar haar keek kreeg ik snoepjes, en die andere hond bleef ook omdraaien. Ik was er op een gegeven moment klaar mee en ik heb geprobeerd de andere hond te negeren. Dat lukte de ene keer beter dan de andere keer maar het vrouwtje zei dat ze trots op me was.

En dat samen met de snoepjes is toch het belangrijkste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *