Dexter Kennismaking

Mijn naam is Dexter en het vrouwtje schrijft uit mijn naam.

 

Hierboven , links ben ik en rechts is mijn broertje Dorito

Ik ben als pup uit Spanje gekomen samen met mijn broer Dorito.
We hebben in Spanje samen in de opvang gezeten en hier op de Pannehoeve ook weer samen.
Ik had de grootste mond van ons twee, maar dat was allemaal bluf. Helaas hebben ze me daarop betrapt. Want vanaf het moment dat mijn broer weg was moest ik het helemaal alleen doen en toen werd de wereld een stuk spannender.

Ik ben een poosje geadopteerd geweest maar ik vond het nodig om het vrouwtje heel erg te beschermen. Ik dacht dat iedere andere hond mijn plaats in zou nemen en ik had echt een heel lief vrouwtje dus dat wilde ik niet. Ik besloot dus dat ik gewoon iedere hond weg zou jagen en dat heb ik gedaan. Wat ik echter niet begreep is dat het vrouwtje dat niet leuk vond en dat ze op die manier niet meer met me naar buiten wilde.

Omdat dat natuurlijk ook niet gaat ben ik weer terug gekomen op de Pannehoeve.

Ik vind het eigenlijk nog steeds nodig om de baasjes op de Pannehoeve te verdedigen. Ze hebben me al heel vaak verteld dat ze prima voor zichzelf kunnen zorgen, maar stel dat ze opeens een andere hond die net binnenkomt liever vinden. Ik neem dat risico niet en probeer dus alle honden weg te jagen.
Ook nieuwe mensen vind ik heel erg spannend en ik laat dat horen door heel boos te blaffen en dan hoop ik dat ze weggaan.
Helaas is dat nog niet gelukt. Maar wat dan wel weer leuk is dat ze dan met me gaan “trainen” zoals ze dat zo mooi zeggen. Ik krijg dan snoepjes van al die mensen die op de boerderij komen. Dat vind ik dan wel weer leuk en na een paar minuten ga ik dan toch maar bij ze kijken en een snoepje halen.

knuffelen is een van mijn hobby’s

Op straat vind ik andere mensen ook eng. En zeker hele kleine minimensjes die heel snel voorbij schieten vind ik heel spannend. Dus nu zijn we ook op straat aan het oefenen. Bijna iedere dag ga ik mee naar het dorp of naar de stad. Ook dan gaan we weer “trainen” en trainen betekend dat ik snoepjes kan verdienen als ik goed mijn best doe.

En het is helemaal niet moeilijk wat ik moet doen. Ik mag niet blaffen naar andere mensen en als ik naar het vrouwtje kijk krijg ik een snoepje. Als er niet heel veel mensen zijn moet ik soms ook oefeningetjes doen als zitten en blijven en liggen en blijven en als ik dat goed doe kan ik daarmee ook weer snoepjes verdienen.
Het is wel lastig hoor, op de omgeving letten, kijken of er geen enge dingen gebeuren. Ondertussen vaak naar het vrouwtje kijken en dan ook nog oefeningen doen. Ik ben dan  ook erg moe als ik terug kom. Maar ik heb dan ook mijn buikje vol met snoepjes dus ik denk dat ik het best wel goed doe.

In mijn bench moet ik af en toe even bijkomen van mijn avonturen

In het begin vond ik het eng met het vrouwtje mee te gaan, want iedere keer als de auto open ging stonden we weer ergens anders. Maar nu vind ik het steeds leuker worden en het vrouwtje zegt ook dat ik het heel goed doe, dat ik steeds minder ga blaffen en dat ik steeds beter op haar let en daar is ze best een beetje trots op.

trainen op de haven van Colijnsplaat

Ik vind het heel erg leuk om dingen voor en met het vrouwtje te doen, dus ik doe ook heel erg mijn best om het zo goed mogelijk te doen en zo leer ik iedere dag weer een beetje bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *