Hoe ik in de asiels in Spanje terecht ben gekomen

Ten tijden van dit blog te schrijven zit ik in Spanje, heerlijk op het terras in het zonnetje. Ik ben net op de Zenia boulevard geweest en heb lekker gewinkeld. Het is heerlijk om in Spanje te zijn en daarom vind ik het ook zo leuk om deze vrijwilligersreizen te organiseren.

Ons huis staat in Playa Flamenca, een kleine urbanisatie bij de grote plaats Torrevieja aan de Costa Calida. Het weer is bij ons behoorlijk stabiel door de grote bergketen die het gebied “afscheid” van de rest van Spanje en door de zoutmeren die waardoor we hier omringd worden.

Op het moment dat we hier net een huis hadden gekocht kwam de noodkreet van het asiel in Orihuela. Ik zat maar 20 minuutjes verwijderd vanaf dit asiel dus op het moment dat ik in Spanje was ben ik ingesprongen in dit asiel. In die tijd zijn er veel honden overleden aan parvo omdat de middelen er niet waren om de honden naar de kliniek te brengen en er was geen geld voor goed voer en medicijnen.

Ik zat indertijd nog in de stichting Huvo en daarmee hebben we geld ingezameld voor voer maar ook voor medicijnen en hebben de mensen die het asiel toen onder hun hoede hadden zo goed en zo kwaad als het ging de honden voorzien van medische hulp en dagelijks van voer en vers water. We hebben vanuit de Huvo toen enorm veel bleekwater gedoneerd zodat de hokken in ieder geval ontsmet konden worden en vanuit Nederland namen we diarree remmers mee.

Na ongeveer een jaar ploeteren en letterlijk overleven kwam het verlossende woord dat Asoka het asiel ging overnemen. En tot op de dag van vandaag zitten zij  er nog in en is er voor de honden die er zitten 300% verbetering gekomen.

Naast dit asiel zijn er in de omgeving nog meer asielen waar we ook op regelmatige basis honden hebben weggehaald en hebben geholpen.

In de omgeving is voor een ieder die dat leuk vindt nog veel meer leuks te ontdekken. En ook dat vind ik leuk om mensen te laten zien. Neem de Zenia boulevard. Een super gezellig winkelcentrum met goedkope en dure winkels, voor ieder wat wils. Maar ook een gezellig plein waar iedere dag van het jaar iets te doen is in de vorm van muziek, dans of optredens. Er is een enorme food hoek met allerlei restaurants en terrassen vanwaar je prima zicht hebt op het plein.

Natuurlijk is er in de omgeving nog veel meer te doen. Zin om een keertje mee te gaan?

 Klik dan hier

Over jolanda

Jolanda is hondentrainster met een eigen visie op het trainen van honden, voor mensen die van hun hond een maatje voor het leven willen maken en die op een positieve manier met hun hond in het leven willen staan.

Jolanda heeft wat betreft opleiding niets met honden gedaan, maar is officieel horecamanager. Omdat die niet werkte samen met het hebben van een gezin is ze begonnen met een hondenopvang waarin vele moeilijke honden zijn opgevangen en weer opnieuw zijn getraind zodat ze terug konden de maatschappij in. Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *