Weet jij wat het algoritme van facebook is?

Sinds enige tijd ben ik bezig met bloggen. Simpelweg omdat ik het leuk vindt om mensen een inkijkje te geven in mijn keuken. Ik blog eigenlijk over van alles en heb geen bepaalde strategie. Natuurlijk zul je veel blogs tegenkomen over wat we doen op de Pannehoeve en dan met name in het speuren omdat dat één van mijn grootste trainingen is op dit moment. Door het bloggen kwam ik er achter dat sommige berichten die op de site best goed gelezen werden, laag scoorden in facebook en ik kom misschien net van onder een steen maar toen maakte ik dus kennis met het algoritme van facebook…..

Ik heb misschien echt wel onder een steen geleefd maar ik wist niet wat een algoritme was. Inmiddels ben ik er achter hoorJ
En voor alle mensen die het nog niet weten wil ik het even uitleggen met natuurlijk ook een klein stukje eigen belang.

Conversaties zijn belangrijk! Het is dus de bedoeling dat ik discussies uitlok op facebook. Dat wil ik best doen maar het lijkt me niet dat dit ten goede komt aan mensen die een probleem hebben met hun hond en liever een artikel van mij lezen.
Echter zonder discussie komen mijn artikelen ook niet hoog op facebook, en dat wil zeggen dat ze maar voor een heel klein deel van mijn volgers te lezen zijn. Als deze volgers dit artikel niet nodig hebben zullen ze het ook niet liken en delen en blijft mijn artikel dus hangen bij een aantal volgers die geen belangstelling hebben.

Dat is erg jammer want zo komen de artikelen nooit bij mensen die er iets aan zouden kunnen hebben.
Nu kan ik nutteloze discussies openen, ik kan win-like en deel acties doen (wat ik niet continu kan betalen) maar ik kan jullie ook vragen om op mijn pagina aan te vinken dat je mijn pagina altijd in je overzicht wil zien zodat je altijd mijn berichten kunt lezen als je dat wil en er overheen kunt scrollen als het je niet interesseert. En in plaats van eroverheen te scrollen zou ik het geweldig vinden als je het zou delen zodat mijn artikelen en blogs bij heel veel mensen terecht komen die er ook daadwerkelijk iets aan hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *