Hond valt man aan die vrouw mishandelde in Tarragona

Afgelopen zaterdag kwam dit bericht in mijn mailbox via de Nederlandse krant uit Spanje. (bericht staat onder dit blog)
Dan valt mij ook meteen op hoe scheef de verhoudingen in Spanje liggen. En dan in dit geval met geluk voor de hond.


Bron foto spanjevandaag.com

Enerzijds maken ze op de meest gruwelijke wijzen honden af in dodingsstations en anderzijds laten ze een hond die zijn baas (overigens geheel terecht) behoorlijk toetakelde in leven en die mag ook gewoon terug naar zijn baasje.

Spanje versus Nederland

Als een dergelijk incident in Nederland plaats zou vinden, zou de hond in afzondering in een asiel moeten wachten op de zogenaamde mach test en aan de hand daarvan wordt er besloten of de hond al dan niet terug kan de maatschappij in en wordt er besloten of de hond al dan niet terug kan naar zijn baas.
In Spanje wordt meteen de conclusie getrokken dat de hond gelijk had en omdat de vrouw onder behandeling is wordt hij opgevangen en daarna weer gewoon terug naar zijn vrouwtje. In mijn ogen terecht, hoewel ik natuurlijk het hele verhaal niet ken, en de hond niet ken.

Spanje is een land van tegenstrijdigheden

De wetgeving in Spanje is vele malen strenger dan in Nederland, alleen ontbreekt het net als in Nederland vaak aan handhaving. Maar als er dan gehandhaafd wordt dan zijn de straffen voor dierenmishandeling ook niet mild.
Maar beter nog in vele gevallen wordt er in het geval van een bijtincident in het voordeel van de hond beslist. Er was onlangs ook nog een incident met een hond die de penis afbeet van iemand die naar hem schopte. De hond zit nu in een asiel wachtend op een nieuw baasje omdat hij van een zwerver was die nooit meer naar de hond gevraagd heeft.
Ondanks dat ook deze hond behoorlijk letsel had toegebracht bij het slachtoffer wordt er niet aan gedacht om deze in te laten slapen.


Bron foto spanjevandaag.com

Spanje is in dat opzicht een land van tegenstrijdigheden. Enerzijds zijn er de jagers, die hun gang kunnen gaan met het ophangen en mishandelen van de galgo’s en andere jachthonden. Je hebt er de dodingsstations waar de honden op behoorlijk inhumane wijze worden afgemaakt. De vele “dorpsfeesten” met hun massale mishandeling van dieren en niet te vergeten het stierenvechten wat indruist tegen alle regels van dierenwelzijn. Anderzijds heb je de seprona die opkomt voor de dieren en op het moment dat je die tegenover je hebt zijn de straffen niet gering en vele malen strenger dan in Nederland.

Klik hier om het bericht te lezen

Hoe denken jullie hierover?

Jolanda

Over Jolanda

Jolanda is hondentrainster met een eigen visie op het trainen van honden, voor mensen die van hun hond een maatje voor het leven willen maken en die op een positieve manier met hun hond in het leven willen staan.

Jolanda heeft wat betreft opleiding niets met honden gedaan, maar is officieel horecamanager. Omdat die niet werkte samen met het hebben van een gezin is ze begonnen met een hondenopvang waarin vele moeilijke honden zijn opgevangen en weer opnieuw zijn getraind zodat ze terug konden de maatschappij in. Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *