Ik schop je excuses nu onderuit

Ik zie en ik hoor het heel veel om me heen. Ja eigenlijk ben ik al lang van plan om met mijn hond wat te gaan doen maar……………….

Ik ruim hieronder even alle smoesjes uit de weg en geef je NU een reden om wel iets met je hond te gaan doen. Lees alle excuses hieronder eens door en kijk eens heel eerlijk in de spiegel…………

  1. Mijn hond wil niets

Mijn hond is nog te lui dat hij uit zijn ogen kijkt. Het liefst ligt hij op de bank of voor de kachel en doet hij zo weinig mogelijk.
Mijn hond vindt niets leuk.
mijn hond houdt niet van andere mensen, honden, kippen………..

Dat kan!
Maar je hebt waarschijnlijk nog niet echt verder gezocht om te kijken wat hij leuk zou vinden. Bij hetgeen je hebt gedaan heb je misschien niet de juiste beloning gebruikt. Een hond die echt niets wil die moet nog geboren worden. Veel honden die “niets willen” hebben zich neergelegd bij hun situatie en als ze dan al iets moeten doen, dan gaat het met tegenzin lijkt het.
Pep je hond op, start met een paar leuke gehoorzaamheidsoefeningen waarmee hij iets kan verdienen wat hij geweldig lekker vindt en kijk eens hoe snel je hond met je mee gaat doen en wel wil werken voor zijn eten.

  1. Dat kan mijn hond niet

Dat is een zinnetje wat ik al heeeeeeeel vaak op de training heb gehoord: “Dat kan mijn hond niet” ik geef een oefening op, ik laat de oefening zien en dan gaan baasjes al staan lachen. Hahahaha dat gaat mijn hond nooit lukken.

Ik weet zeker dat je hond het kan (tenzij er natuurlijk een medische reden is), maar jij als baas hebt zo weinig vertrouwen in je hond dat jij denkt dat je hond dat nooit kan leren en dus begin je er maar niet aan. Ik heb inmiddels de ervaring dat al veel honden hun baasje te kakken hebben gezet door te laten zien dat ze het wel konden

  1. Ik heb geen tijd om te trainen

Als ik dat hoor dan sta ik meteen op mijn achterste benen. Als je hond het niet waard is om een uurtje per dag tijd voor te maken dan ben je in mijn ogen geen hond waard.

Iedereen kan een uurtje minder achter de computer en dat uurtje vrij maken voor zijn hond. Natuurlijk zijn er TIJDELIJKE uitzonderingen, een ziekbed van een naaste of dat je zelf in de lappenmand zit, of een drukke tijd op je werk. Maar dat zijn uitzonderingen en als het goed is tijdelijk. Als het niet tijdelijk is dan moet je je serieus afvragen of de hond wel een goed leven bij je heeft.

Er is voor iedere hond en iedere baas wel iets te vinden wat je samen kunt gaan doen. Zelfs voor mensen met een lichamelijke handicap of honden met een handicap zijn er leuke dingen te doen die de hond bezig houden en waar de hond weer eens op een andere manier moe van wordt. Het is even zoeken misschien maar je mag altijd contacten voor ideetjes.

Over Jolanda

Jolanda is hondentrainster met een eigen visie op het trainen van honden, voor mensen die van hun hond een maatje voor het leven willen maken en die op een positieve manier met hun hond in het leven willen staan.

Jolanda heeft wat betreft opleiding niets met honden gedaan, maar is officieel horecamanager. Omdat die niet werkte samen met het hebben van een gezin is ze begonnen met een hondenopvang waarin vele moeilijke honden zijn opgevangen en weer opnieuw zijn getraind zodat ze terug konden de maatschappij in. Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *