Geaardheid van de boer kost koeien hun leven

Je bent boer en hebt koeien. Omdat je pas verteld hebt dat je homo bent moeten schijnbaar je koeien dood.


Bron foto NOS

Een boer in Werkhoven heeft zijn vrouw een jaar geleden aangegeven dat hij homo was. Deze man is streng christelijk. Hij is afgelopen jaar al meerdere malen bedreigd vanwege zijn geaardheid en mensen zijn bang dat werknemers aangestoken worden door het homovirus. Inmiddels is er 5 keer brand geweest bij deze boer waarbij niet alleen koeien zijn omgekomen maar waarbij ook de boer zelf gewond is geraakt.

Het verhaal zelf wordt volop gedeeld en beschreven op internet. Ik weet niet of het allemaal waar is wat er wordt verteld maar het is wel iets wat me raakt. Het verhaal komt uit tweede of misschien wel tiende hand dus ik kan niet aangeven of alles wat geschreven wordt de waarheid is. Om die reden ga ik niet verder in op het verhaal.

Zwakkeren in de maatschappij

Nu ben ik iemand die er heel veel moeite mee heeft als de zwakkeren in de maatschappij worden aangevallen. Nu schaar ik de homo’s en de lesbiënnes echt niet onder de zwakkeren omdat dit inmiddels in de “normale” Nederlandse maatschappij al zo normaal is en zo hoort het ook.

Hij behoort echter in mijn ogen wel tot de zwakkeren omdat hij naast homo ook nog eens streng christelijk is. Ik weet uit mijn naaste omgeving dat dit al een hele “vervelende” situatie is. Mensen in deze omstandigheden zitten vaak al met zichzelf in de knoop omdat het geloof het duidelijk afkeurt dat je een andere geaardheid hebt.

Daarnaast zijn er koeien in het spel die totaal geen enkele stem hebben in het geheel en dus totaal tot de zwakkeren behoren.


Bron foto ad.nl

Mijn visie in dit verhaal

Ik ben op geen enkele manier vóór een koeienstal omdat ik vind dat koeien in een weiland horen en in en uit moeten kunnen lopen naar believen. Maar daar gaat dit probleem niet over. Het gaat hier over het feit dat een bevolkingsgroep, en in dit geval een streng christelijke bevolkingsgroep, een aanval opent op een persoon. Waar ik dacht dat dit alleen in het buitenland gebeurde schijnt dit dus in Nederland ook heel vaak voor te komen. Ook in Nederland hebben we bevolkingsgroepen die uit naam van god denken dat ze mogen handelen.

Nu ben ik behoorlijk op de hoogte van de bijbel en dat in de bijbel het wel wordt afgekeurd dat je samengaat met hetzelfde geslacht. Echter is de mens niet degene die de “straffen” uitdeelt, volgens mij heeft God daar niemand opdracht toe gegeven. Hij is degene die indien nodig “straft” of vergeeft. En volgens mij is god een liefhebbend iets die heel veel vergeeft. Daarnaast ging Jezus om met hoeren en tollenaars, dus ook hij veroordeelde niet.

Het is dus een actie die schijnbaar heel veel voorkomt in Nederland. Ik dacht eigenlijk dat zoiets alleen in het buitenland gebeurde. Daarnaast is het natuurlijk diep triest dat ze naast dat ze geen respect hebben voor een mens net zo min respect hebben voor onschuldige dieren. Het feit dat ze zich in dit geval erger als beesten gedragen geeft aan dat we naar mijn mening te maken hebben met psychopaten. En dan wel psychopaten die zich verschuilen achter een God
Diep triest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *