OP bezoek op het speurhondencentrum

Woensdag zijn we (Anita, Sanne en ik) honden die klaar waren om aan het werk te gaan weg gaan brengen. Ze zijn naar het trainingscentrum bij Schiphol.
Natuurlijk, super! Want dat is waar we het voor doen. Maar mijn kleine meisje Oriane de laatste dochter van Chica die is uitgevlogen, daar achterlaten was toch een tranenmomentje.

Ik weet dat ze daar goed voor ze zijn, ik weet dat ze hele dagen doen wat ze leuk vinden, ik weet dat ze me na een uur al niet meer missen maar toch, 5 honden waar we alle drie zeer intensief mee gewerkt hebben daar nu achter te laten voelt als een leeg nest syndroom. En dat probleem hadden we donderdag allemaal nog. We liepen een beetje rond met het gevoel dat we geamputeerd waren.

Maar verder hebben we echt een superleuke dag gehad. We hebben eerst de honden weggebracht en zijn daarna naar het trainingscentrum gegaan.
We hebben heerlijk in de kantine zitten kletsen eerst met de beveiligers en alles wat er nog aan het werk was. Daarna een rondje kantoor, ook daar nog even zitten kletsen en toen zijn we gaan kijken bij het echte werk.

1 van de honden gaat bedwansen speuren. Onze Simba heeft HD en kan dus niet hele dagen werken. Maar de bal en speuren is zijn lust en zijn leven. Dus hij wordt op zijn eigen tempo getraind, hij mag trainen maar het hoeft niet en straks mag hij aan het werk maar hoeft niet. Dat is zo fijn van dit bedrijf. Honden die eigenlijk geen kans maken omdat ze iets mankeren mogen hier toch gewoon doen wat ze leuk vinden en aan het werk voor zover ze dat kunnen.

De andere drie dames is de bedoeling dat ze op de luchthaven gaan werken maar dat kan nog wel eens veranderen. Soms komen ze er tijdens de training achter dat een hond meer geschikt is voor iets anders, of in een andere setting. Het geweldige van dit bedrijf is dat ze precies weten waar de honden zitten, wat ze doen en komen ze altijd terug om te trainen dus ze blijven in zicht en ze blijven tot hun dood achtervolgt worden.

We komen natuurlijk wel uit de rescue en we halen geen honden uit ellendige situaties om ze daarna ergens weg te zetten en te laten verkommeren. We werken met transparante bedrijven. Dat zijn we zelf ook en we werken uitsluitend met bedrijven die het welzijn van de hond voorop hebben staan en waar de hond een levend wezen is met gevoel, die met liefde behandeld dient te worden. We hebben op dit moment twee zulke bedrijven waar onze honden naar toe gaan en dat voelt geweldig, al moeten we dan dus op zulke momenten wel even een traantje wegpinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *