Eendracht maakt macht

Eén van de doelstellingen voor volgend jaar is om meer te doen aan dierenleed en dan in de vorm van mensen bewust maken maar eigenlijk op iedere manier die we kunnen verzinnen om dierenleed te voorkomen of in ieder geval drastisch te verminderen.

Waar we wel een beetje tegenaan lopen is de actiebereidheid van mensen. Ik weet dat iedereen het heel druk heeft. Ik ook maar mijn mening is als er geen grote getallen mensen helpen met het tegengaan van dierenleed en alles blijft verspreid zijn ding doen dat we nooit grote sprongen voorwaarts zullen maken.

Dierenpolitie en LID

Kijk naar de dierenpolitie. Ingevoerd in Nederland. Prachtig initiatief. Nu ken ik behoorlijk wat dierenpolitie agenten en wat denk je, ze haken allemaal af. Niet omdat ze niet meer willen of omdat het hun niet meer interesseert, maar ze krijgen nog twee dagen in de maand om hun zaken te draaien. Dat betekend dus dat ze voor god moeten spelen en op basis van de melding moeten bepalen of die urgent genoeg is om er naar toe te gaan.

2 dagen in de maand!!! Dan bereik je toch nooit niets en kun je toch nooit de dierenmishandelaars aanpakken.
Dan is er nog de LID, dat is hetzelfde verhaal. Veel te weinig tijd om zaken te draaien, ook zij moeten een keuze maken of iets urgent genoeg is.

EENDRACHT MAAKT MACHT!

Dan zijn er de klagers, zij maken melding bij 144 en vervolgens zien ze niets gebeuren. En niet omdat de mensen die de melding moeten lopen niet willen maar omdat ze simpelweg geen tijd hebben (gekregen)  voor die melding.

Zolang iedereen thuis achter zijn computer petities blijft tekenen en niet meegaat om deze aan te bieden worden we door de politiek niet serieus genomen.
Iedereen vindt het vreselijk dat dieren mishandeld worden, afgeschoten worden, het maakt niet uit maar iedereen vind het vreselijk. Helaas denken veel mensen dat er toch niets aan te doen is en blijven dus thuis in plaats van de plaatselijke ondersteuning te bieden.

En niet iedereen kan continu het hele land afreizen, dat snap ik natuurlijk ook wel. Ook voor mij is dat onmogelijk. Maar ik heb wel de insteek dat eendracht macht maakt. En ik denk dat voor bijzondere zaken, zoals bijvoorbeeld de dierenpolitie die steeds minder tijd krijgt voor hun taken, dat we voor hen een stem moeten zijn, dat deze tijd erbij moeten krijgen.

Zolang wij allemaal zwijgen, gaat er in de wet misschien een hoop gebeuren maar als de handhaving geen tijd krijgt voor controle waar blijven we dan met wetswijzigingen?

AFSCHIETEN WILDE KATTEN

Ik ga vrijdag met Nancy Willekens mee naar de Provinciale staten, zij gaat de petitie aanbieden tegen het afschieten van verwilderde katten. Zij heeft steun nodig, in je eentje doe je niet zoveel, we zijn nu met een trieste drie personen, ook dan richten we niets uit, maar we gaan er wel voor!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *