Mijn twee passies gecombineerd

Honden en reizen zijn twee van mijn grote hobby’s. In de nieuwe opzet van ons bedrijf ga ik deze twee dingen ook combineren. Ik ben nu op zoek naar allerlei leuke dingen in de omgeving van ons huis om te gaan doen met een groep mensen die met ons mee gaan en dat is echt enorm leuk om te doen.

We hebben al meer dan 8 jaar een huis in Torrevieja maar in 9 van de 10 gevallen dat ik daar ben geniet ik van de zon, werk ik mee in de asiels en klussen we in of om het huis. Natuurlijk ken ik de bekende plaatsen en bezienswaardigheden. Maar het is erg leuk om nu echt op zoek te gaan naar leuke dingen om met een groep mensen te gaan doen.

Ik heb inmiddels een wandeling door Cartagena zelf gemaakt met allerlei mooie gebouwen, forten en een museum. We gaan in januari deze wandeltocht natuurlijk eerst zelf doen om te kijken of hij inderdaad zo mooi is. En natuurlijk naar de fabriek van de likeur 43.

Het is al jaren de bedoeling om ons huis daar te verhuren maar als je verhuurt moet je mensen ook iets bieden.Dus daar ben ik nu mee bezig. Daarnaast zijn er best veel mensen die het leuk vinden eens in de asiels te kijken maar niet continu, dus met dit concept hoop ik wat mensen mee te krijgen om toch ook eens in de asiels te kijken en te zien waarom we nu eigenlijk doen wat we doen.

Het is heel veel werk om het bedrijf om te zetten in wat we precies willen maar ik vind het een echte uitdaging en enorm leuk om alles op te zetten. Van cursussen tot deze vrijwilligersreizen. Gewoon lekker trainen, veel opnames maken voor de online cursussen. De honden vinden het geweldig en ik vind het heerlijk om weer lekker met de honden bezig te zijn.

Daarnaast de vrijwilligersreizen opzetten en organiseren. Ik had altijd al werk wat ik met veel plezier deed en dat wordt op deze manier alleen nog maar meer. En de honden die blijven hier achter in hele goede handen van mijn lieve vriendin Suzan als ik op reis ga.

Jolanda Pannehoeve

Jolanda is hondentrainster met een eigen visie op het trainen van honden, voor mensen die van hun hond een maatje voor het leven willen maken en die op een positieve manier met hun hond in het leven willen staan.

Jolanda heeft wat betreft opleiding niets met honden gedaan, maar is officieel horecamanager. Omdat die niet werkte samen met het hebben van een gezin is ze begonnen met een hondenopvang waarin vele moeilijke honden zijn opgevangen en weer opnieuw zijn getraind zodat ze terug konden de maatschappij in. Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *