Gehoorzaamheidscursussen

Op onze cursussen leer je alles wat belangrijk is voor een huishond.
Maar mocht je verder willen trainen met je hond in de sport dan leg je daarvoor bij ons ook een goede basis

 

Onze trainingen zijn uniek.

  • Onze trainingen gaan altijd door tenzij de trainer ziek is maar we hebben een binnen locatie dus kunnen het hele jaar door trainen
  • We trainen in kleine groepjes van maximaal 4 personen voor optimale begeleiding
  • Naast de reguliere lessen op locatie gaan we ook naar andere locaties om het geleerde in praktijk te brengen en te kijken hoe ver we staan om daarna verder te leren.
  • Ondersteuning door middel van een facebookgroep waar naast de cursisten van je eigen cursus ook gevorderde cursisten inzitten die je kunnen helpen en ondersteunen bij een probleem
  • Interactieve theorielessen zodat je naast dat je leert over je hond ook ervaart hoe het is als je hond bent.

Op de trainingen krijgen we uiteraard ook vaak mensen die elders getraind hebben. Hetzij omdat ze verhuist zijn en elders in het land niet meer konden gaan trainen omdat het nu te ver weg is. Maar we krijgen ook mensen hier uit de buurt die eerst ergens anders getraind hebben.
Wat opvalt is dat mensen heel weinig theoretische kennis hebben. Dat is niet alleen vervelend omdat ze niet geleerd hebben een hond te lezen, maar het geeft ook onnodig frustratie omdat ze er vanuit gaan dat de hond zijn oefening “al kan” terwijl de hond met lichaamstaal heeft aangegeven dat hij het nog helemaal niet kan.
Dan kan het ook zijn dat mensen verwachten dat als de hond de oefening op 1 plaats kan dat ze de oefening volledig beheersen. Wij leren hoe een hond denkt, leert en communiceert. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige frustratie ontstaat en dat de band met de hond goed blijft.

 

Wat kun je verwachten:

  • Natuurlijk de basis gehoorzaamheidsoefeningen die bij de betreffende cursus horen. Zit, af, naast en noem ze allemaal maar op. We trainen de oefeningen op de training zover in dat iedereen ze begrijpt en dan kun je ze thuis verder trainen zodat we de volgende week hiermee verder kunnen.
  • Voordat de cursus begint is de eerste les bij alles cursussen behalve de funclass een interactieve presentatie over de hond en hoe een hond denkt, leert en communiceert. Uiteraard heb je hoe verder je komt steeds meer kennis nodig om de hond te laten doen wat je wil en is iedere presentatie om die reden ook afgestemd op de training die de hond gaat krijgen.
  • Naast dat we op de eigen locatie trainen gaan we het geleerde ook in de praktijk brengen en nemen we de honden mee naar vreemde locaties zodat ook de geleiders niet kunnen anticiperen op wat er mogelijk gaat komen omdat het voor de geleiders vaak ook onbekend terrein is, zo kunnen we het geleerde in praktijk brengen en goed zien waar de knelpunten nog liggen om verder mee te trainen.
  • Het zijn dus volledige cursussen die ook naast het simpele trainen getest worden in de praktijk en die ondersteund worden met theoretische kennis.

 

Wat zeggen onze cursisten:

De cursus was heel duidelijk uitgelegd en met veel persoonlijke aandacht. Fijn dat er maar met max. 4 tegelijk les wordt gegeven.
 Ik zou deze cursus zeker aanraden aan iedereen. Ook de leeftijd van je hond maakt niet uit. Jolanda kijkt naar de hond en baasje om samen bepaald gedrag te verbeteren, super👍

Ben  blij dat ik het heb gedaan . 
 Max is echt beter gaan luisteren maar ik ben er nog niet. .

ben alleen maar blij dat ik bij jullie terecht ben gekomen.
Luna is echt vooruit gegaan met deze cursus.

Ik vind het zo fijn dat je jezelf mag zijn en dat er geen druk op staat

Bij ons hoef je niet lid te worden. Je betaald bij de prive lessen indien gewenst per les of je volgt een volledige cursus. Je betaald de cursus en kiest daarna zelf of je nog een cursus of een workshop bij ons wil doen of liever ergens anders.

Veelgestelde vragen:

  1. Kun je met iedere hond van iedere leeftijd nog de cursus volgen?

Ja je kunt met iedere hond van iedere leeftijd de cursus volgen. Een oudere hond heeft meer tijd nodig om te leren, daar zul je dus thuis meer mee moeten trainen dan met een jongere hond maar iedere hond kan tot aan zijn dood leren en iedere hond is ook gewoon alles te leren.

2.  Krijg ik garantie op de training?

Nee Je krijgt 8 lessen, tijdens deze lessen krijg je de kans om alles dingen die je moet leren in te trainen en trainen we net zo lang tot je het snapt, we brengen het geleerde in de praktijk maar het is volledig afhankelijk van hoe veel en hoe vaak je thuis traint om het geleerde ook daadwerkelijk aan je hond over te brengen. Je krijgt ondersteuning vanuit de facebookgroep als dingen niet duidelijk zijn. Ik kan geen garantie geven op dingen die je zelf moet doen. Als je dat wel wil moet je kiezen voor een prive training pakket en daar trainen we net zo lang tot niet alleen jij het onder de knie hebt maar ook je hond.

3. Op welke manier trainen jullie?

Wij trainen in principe met de clicker, maar niet iedereen vindt dat fijn. Dus degene die liever zonder clicker traint dat is uiteraard ook prima. Voor normale training gebruiken we geen slip kettingen of mechanische middelen. Het is de bedoeling dat de hond leert door middel van beloning. In de cursus trainen we en voeden we niet op. En training gaat bij ons altijd met beloning.

4. Moeten alle commando’s geschreeuwd worden tegen de hond?

Nee, we gebruiken commando’s omdat de honden anders niet snappen wat we willen  maar commando’s dienen we gewoon luid en duidelijk aan te geven maar er wordt niet geschreeuwd. Een hond hoort vele malen beter dan dat wij doen dus we hoeven ook niet te schreeuwen

5. Worden oefeningen ook onderbouwd waarom er iets geleerd wordt?

Ja de gebruiksoefeningen worden onderbouwd waarom er iets gedaan wordt en waarom we de hond dit aanleren. Er zitten echter ook funoefeningen bij die eigenlijk geen andere functie hebben dan een goede band opbouw met je hond.

6. Is er ruimte voor discussie over hoe het doel te bereiken?

Ja, ik heb een volle trucjes doos om dingen aan te leren maar als jij zeker weet dat dit bij je hond niet gaat lukken en je wil het op een andere manier doen is dat ook prima, vele wegen leiden naar Rome en die van mij is er één en die van jou zal misschien net zo goed zijn dus als het bij een bepaalde oefening niet lukt en je hebt zelf een manier is dat ook prima.

7. Staat er tijdsdruk op ons als cursisten?

Nee er staat geen tijdsdruk op. We trainen de oefeningen stuk voor stuk in. Wel is het zo dat we de volgende week verder gaan waar we gebleven waren. Het is wel de bedoeling dat de oefeningen dan ingetraint zijn. Anders ga je achterlopen tijdens de cursus. En het is uiteraard prima als je alleen komt om de oefeningen te leren, maar ik kan niet een hele groep laten wachten op iemand die thuis weinig heeft getraint dus in dat opzicht staat er wel wat druk op. Mocht je dit niet willen dan kun je beter kiezen voor een prive training daar is de druk minder of niet omdat we kunnen inspelen op wat je zelf thuis hebt gedaan of wat niet.

8. Mag ik van te voren komen kijken?

Ja hoor als er een cursus bezig is kun je altijd komen kijken.

9. Ik heb nog meer vragen als hierboven kan ik die ook stellen?

Ja natuurlijk kun je die stellen, dat mag telefonisch op 0647559799 of via de mail
info@hondenopvang-pannehoeve.nl

Op iedere cursus is maar plaats voor 4 personen en vol=vol
Wil je dus zeker zijn van een plaatsje in een van de cursussen geef je dan nu op!

Voor de beginnerscursus, klik hier

Voor de gevorderde beginnerscursus klik hier

Voor de gevorderden cursus klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *