hechtingsstoornis bij honden

Mup was 12 weken oud toen hij hier kwam en we waren zijn vijfde adres. Het is niet zo gek dat de hond zich dan niet meer aan een mens durft te hechten

Een hechtingsstoornis bij honden is een relatief onbekend verschijnsel.
Vaak wordt het uitgelegd als dat de hond geen klik met je heeft.
Het verschijnsel komt veelal voor bij asielhonden of honden die al vaak te maken hebben gehad met een verplaatsing. Mensen hebben geen idee wat ze een hond aan doen door hem maar weer te herplaatsen als hij gedrag vertoond wat ze niet kunnen handelen
Honden worden aangeschaft als mode artikelen en vervolgens ook weer weggedaan als ze uit de mode zijn.
Als dat met een hond een aantal keren gebeurt durft de hond zich niet meer aan een mens te hechten omdat hij al veel te vaak zijn zekerheden is kwijtgeraakt.
Het ergste is nog dat er in Nederland ongelooflijk veel van die honden rondlopen. Ze hebben zich gehecht aan een balletje of een speeltje of hun enige veiligheid bestaat uit eten. Maar het wordt door mensen niet herkend. Natuurlijk is het leuk dat een hond gek is van een balletje. Maar als hij gekker is van zijn balletje dan van zijn baas is er iets grondig mis.
Evenzo als het eten voor de hond belangrijker is dan de baas. Natuurlijk zitten er ook gradaties in want wij hebben ook honden die hun eten belangrijker vinden als ons op het moment dat ze gevoerd worden. Maar het gaat dan echt om honden die jou NOOIT zien staan en waarvoor het eten alleen maar belangrijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *