Jolanda Pannehoeve, dwars, eigenwijs maar ook iemand die vecht tegen onrecht

Home > over ons > wie ben ik

Al een hele tijd stond hetzelfde verhaal van mij op de site
tijd om het eens te veranderen!!

Lastig om over mijzelf te vertellen. Over mijn werk kan ik uren vertellen maar over mezelf is echt lastig. Hoe ik mezelf zie en hoe anderen mijn zien schijnt ook een behoorlijk verschil in te zitten dus dan eerst maar wat feitjes

 • Getrouwd : met mijn man Kees, al sinds 1992. Je kunt dus gerust stellen dat ik een plakker ben
 • Kinderen: Ja 3 van mezelf en in de afgelopen jaren ook moeder van pleegkinderen
 • Wonen: Ik woon met mijn gezin in Kats op een boerderij(tje)
 • Hobby’s: de rest van deze site maakt waarschijnlijk al wel duidelijk dat honden één van mijn grootste hobby’s is.
  Verder: Motorrijden, playmobil bouwen (en stiekem spelen), lezen, reizen
 • Genieten: Ik kan genieten van hele kleine dingen; van een hond die gek doet of iets goed doet in een training, maar ook van alle kinderen die thuis zijn (met aanhang) of een mooie omgeving tijdens een motorrit of gewoon simpelweg het rijden op zich. De zwaluwen die me komen begroeten na hun winterreis. Eigenlijk geniet ik elke dag bewust of onbewust van heel veel dingen
 • Hekel aan: Dat mensen om welke reden dan ook alleen bezig zijn met klagen en negativiteit en daarbij hun levenswerk maken om andere mensen het leven zuur te maken of mensen erop te wijzen hoe slecht ze eigenlijk zijn.

Hoe zie ik mijzelf?

 • Als iemand die slecht tegen onrecht kan en met name als daarbij de zwakkeren in de maatschappij worden getroffen (kinderen, dieren en ouderen)

  Het liefst zou ik heel de wereld redden. Dat kan niet dus heb ik me geconcentreerd op honden wat al een flinke klus is.

 • Als familiemens. Als het erop aan komt komt mijn gezin (en aanhang) en mijn overige familie op de 1e plaats, Plus mijn vrienden. Ik heb niet heel veel vrienden waarmee ik lief en leed deel maar ook zij behoren wel tot mijn familie.
 • Als iemand die tot het einde vecht voor hetgeen ik belangrijk vindt, en dat heeft dan vaak weer te maken met onrecht.
 • Ik kan me ook volledig vastbijten in dingen die ik belangrijk vindt zoals bijvoorbeeld gedrag van honden. Ik wil daar dan ook alles over leren en over weten en ik wil die informatie dan ook graag weer delen en uitdragen zodat ook andere honden en baasjes daar gelukkiger mee kunnen worden of elkaar beter kunnen begrijpen.

Slechte eigenschappen:

Dwars en eigenwijs (en dat is genetisch bepaald is daarbij altijd mijn excuus)
Vasthoudend (is soms ook wel een goede eigenschap)
Ongeduldig (hoewel ik inmiddels van de honden wel heb geleerd geduld te hebben)
Niet (goed) luisteren naar andere mensen
redelijk recht voor zijn raap (en dat kan helaas niet iedereen waarderen)

Levensstijl en mentaliteit

Mijn levensstijl is vaak eenvoudig. Ik hecht geen waarde aan uiterlijk en kleding en dat is vaak terug te zien op de video’s die ik maak.  Ik heb weinig nodig om gelukkig te zijn.
Maar als het kan zijn er dingen die ik ervaar als pure luxe en daar kan ik dan ook intens van genieten (uit eten gaan, motor rijden, bepaald merk badschuim)

Mijn mentaliteit
Ik ben vrij consequent en hecht heel veel waarde aan waarden en normen zowel voor mensen als ook richting dieren. Ik ben om die reden ook vegetariër. Het is nog niet eens dat ik niet wil dat mensen vlees eten (hoewel voor mij geen enkel dier hoeft te sterven) als wel de manier waarop met dieren wordt omgegaan en dan met name in de bio industrie.

Dit is een beetje wie ik ben ik vogelvlucht. Ik ben wie ik ben en zal me nooit anders voordoen dan dat ik ben. Ik probeer mensen altijd met respect behandelen, Voor mij verdient een ieder respect ongeacht afkomst, inkomen of maatschappelijke status. En er zijn maar heel weinig mensen waarmee ik niet door 1 deur kan.

10 reacties op “Jolanda Pannehoeve, dwars, eigenwijs maar ook iemand die vecht tegen onrecht

 1. Prachtig om te lezen dat je dit helemaal zelf bent begonnen .
  De pure liefde voor de honden echt geweldig , vooral ook de honden die niet de
  gemakkelijkste waren krijgen jou liefde geduld en aandacht .
  Heel veel respect dat jij dit doet en zo de lieverds een kans geeft op een goed thuis .

 2. Hallo Jolanda, vandaag heb ik contact gehad met de fokker van onze hond Marley, ze is nu 3jaar een heidelwachtel.
  We hebben haar vanaf 8 weken, vele trainingen gedaan, en nu speur ik nog met haar.ze heeft helaas een probleem, die erger word.als jong hondje vond ze het niet altijd fijn om aangehaald te worden, momenteel mag ik haar niet meer kammen of aan haar zitten om een teek te verwijderen.we zijn bij de dierenarts geweest ….te gek voor woorden, maar die teek bleef zitten en hebben aan de arts gevraagd wil jij haar kammen..
  Ze liet het niet toe, ging als een gek te keer met gillen etc. Dat is nooit zo geweest, ze is zelfs gehecht nadat ze was gebeten, en liet het allemaal toe.
  Ik weet niet wat te doen, de fokker denkt dat het te maken kan hebben dat ze te vroeg is gesteriliseerd. 1 jaar en een paar maanden, dat is mogelijk, maar dat kan ik niet meer terug draaien. Het is angst die groeit denken wij.wij zijn hondenvrienden, en hebben haar nooit iets aangedaan, ze laat het gedrag van blijf van mij af ook aan anderen zien.ze is super blij dat er mensen komen, komt een knuffel halen, en dan gaat het mis.ze heeft nog niet gebeten, maar ze bijt van zich af.Als jij denkt ik kan er iets mee…graag, nu is het al zo dat ik haar en zij mij niet echt vertrouw.
  Elke dag gaat ze mee op pad en mag lekker los rennen, het liefste rent ze achter de vogels aan. Ze luisterd prima, bos strand en een groot losloop gebied is niet ver van ons huis. Wij hebben een grote tuin, en genoeg tijd om met haar te spelen, maar ze is meer gericht op vogels. Binnen gaat dat beter.
  Wij wonen in nh vlakbij Schoorl.
  Als jij iemand Kent, die bij ons in de buurt woont die jij aanbeveel dan wil ik daar mee in contact komen, en anders rijden we naar Zeeland.
  Groetjes en alvast bedankt . Je hebt een leuke duidelijke site.
  Marjon en Andrew

  1. Hallo Marjon
   Ik ga je even een mail sturen, het is niet handig het via deze kant te beantwoorden.
   voor de rest zal ik via de blogs deze “casus” proberen te beschrijven zodat iedereen met dit probleem kan meelezen.

 3. Hoi Jolanda. Ik woon in Rojales. Dat grenst aan Torrevieja. Als ik wat kan doen, dan hoor ik het graag. Ik help de dierenarts hier in het dorp wel eens als ze een pup uit het assiel hebben die ze moeten plaatsen. Die neem ik dan in huis om hem eerst te laten wennen aan mensen en andere dierenvriendjes. Met een paar dagen is de bange pup een leuke levendige pup die zo een nieuw baasje vindt. Wie weet dat ik jou ook ergens mee kan helpen?

  1. Hallo Natasja
   wat een lief aanbod en dat ga ik zeker in gedachten houden.
   Op dit moment heb ik weinig buitenlandse honden omdat er heel veel honden uit Nederland ook klem zitten en die help ik eerst maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik weet zeker als ik in het asiel in spanje kom dat ik wel weer hulp kan gebruiken.
   lieve groet
   Jolanda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *