Prive training

Training met veel minder prikkels

Training was nog nooit zo leuk en de resultaten nog nooit zo goed!

Je hebt een hond die snel overprikkeld is. Een hond die reageert op andere honden. Tijdens groepstrainingen is hij met van alles bezig behalve met jou. Je bent onrustig tijdens de trainingen omdat je hond onvoorspelbaar is.

Hoe mooi is het dan dat er een training is waar je alleen met je hond bent en waar je geen afleiding hebt van andere honden zodat je hond eindelijk eens kan leren wat jij nodig vindt dat hij leert. Dat je eindelijk eens niet bang hoeft te zijn dat je hond onvoorspelbaar gedrag laat zien en dat je eindelijk zelf eens rustig kan trainen zonder om je heen te hoeven kijken.

Unieke aspecten van onze prive training: Je krijgt direct respons als je iets fout doet, dus je leert alles op de juiste manier aan. Je leert je hond sneller dingen aan omdat alle aandacht gericht is op jou en je hond. Er zijn geen andere honden waardoor je hond afgeleid wordt en je bent zelf rustiger omdat je niet bang hoeft te zijn dat je hond uitvalt of schade maakt.

Natuurlijk heb ik ook alles moeten leren. Ik heb echter nooit een hond geweigerd omdat hij “te moeilijk” was. Ik vond het juist een uitdaging om een hond die nergens meer terecht kon weer op de rit te zetten. Nu heb ik heel veel geleerd van de honden zelf maar ik heb ook wel regelmatig hulp nodig gehad om een hond weer in het gareel te krijgen.

Ik ben bij reguliere groepslessen weggestuurd omdat de hond “onhandelbaar” was. Ik heb heel vaak het advies “inslapen” gekregen bij diverse honden. Maar daarvoor haal ik een hond niet uit een rot situatie.
Ik ben er van overtuigd dat je problemen niet oplost met therapie maar met training. En soms zijn duidelijke handvaten al genoeg en heb je aan 1 of hooguit 2 trainingen genoeg. Lees hier alles over probleemtraining

Naast dat honden probleemgedrag kunnen hebben wat je graag getraind zou willen hebben zijn er ook heel veel honden die in een reguliere groepsles niet kunnen trainen omdat ze te snel zijn afgeleid
wat zorgt voor frustratie bij de baas en daardoor ook bij de hond

Binnen de prive training is er mogelijkheid voor het trainen van probleemgedrag waar je graag vanaf wilt maar gewone standaard training is ook mogelijk. Lees hier alles over de standaardtrainingen.

Een prive training kost € 50 per uur.
Voor een probleemtraining ben je gemiddeld 1,5 uur kwijt
Het is ook mogelijk een probleemtraining aan huis te doen dan komen er uiteraard nog kosten bij voor het reizen (helaas rijdt mijn auto niet op water).
Klik hier voor de probleem trainingen

Voor de reguliere trainingen hebben we pakketten die je kunt vinden op de pagina van de standaard  trainingen

Over Jolanda

Jolanda is hondentrainster met een eigen visie op het trainen van honden, voor mensen die van hun hond een maatje voor het leven willen maken en die op een positieve manier met hun hond in het leven willen staan.

Jolanda heeft wat betreft opleiding niets met honden gedaan, maar is officieel horecamanager. Omdat die niet werkte samen met het hebben van een gezin is ze begonnen met een hondenopvang waarin vele moeilijke honden zijn opgevangen en weer opnieuw zijn getraind zodat ze terug konden de maatschappij in. Lees meer

 

1 reactie op “Prive training

 1. We zijn ontzettend blij dat we de stap hebben genomen om naar Jolanda te gaan voor advies. Ze heeft ons enorm geholpen met onze 1,5 jarige border collie Skyler.

  We hebben een heel goed gesprek gehad waar uit bleek dat het probleem vooral bij mezelf lag. Na wat regels te zetten zien we na 1,5 week al heel veel verschil.

  Ze neemt dingen snel op en trekt bijna niet meer met naar buiten gaan. Doordat we een kleintje op komst hebben, leren we haar in de bench te slapen. Ook dit doet ze zonder problemen, ze is ontzettend rustig in de bench en krijgt s’ avonds voor het slapen gaan en s’ ochtends met het opstaan al haar knuffels en liefde.

  We vonden het moeilijk om visite uit te nodigen, omdat Skyler heftig reageerd op nieuwe mensen/dieren. Maar na de tips van Jolanda zien we nu al verschil. Ik durf weer mensen uit te nodigen. Het is stapje voor stapje, maar uiteindelijk hopen we dat ze de kraamhulp en kraamvisite zonder problemen gaat accepteren.

  Mijn partner en ik bespreken ook goed hoe het uitlaten ging en spreken elkaar er ook op aan als we “te” lief voor haar zijn. We merken dat dit erg helpt. We praten allebei vol trots over wat we tot nu toe al hebben bereikt met Skyler.

  Waar ik eerst bang was om langs situaties buiten te lopen, loop ik er nu zelfverzekerd langs terwijl Skyler contact met me houd. Ik wilde haar zelfs meenemen de drukte in, ik heb het vertrouwen in mezelf en Skyler weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *