Wat zou je veranderen in deze wereld?

Wat zou je veranderen in deze wereld?

Dit stond op het labeltje van mijn theezakje op 30 december. Ik vond het een leuke vraag om deze op facebook te zetten. Ik vond het namelijk zelf ook leuk om dit mezelf eens af te vragen en om daar een blog van te maken.

Wat me opviel op facebook was dat heel veel mensen de mens zelf zouden willen veranderen. Verdraagzamer naar elkaar toe, meer tolerantie naar mens en dier, minder oorlogen, meer respect voor elkaar. Wat me daarnaast opviel is dat de veganisten dit ook willen echter de mensen die vlees eten worden keihard aangevallen en daar is totaal geen respect voor.

Wat we willen veranderen in de wereld daar kan iedereen wel antwoord op geven, het komt voor veel mensen op hetzelfde neer, veel mensen weten zeker wel wat ze willen veranderen. Dan is voor mij de volgende vraag hoe zou je dit aanpakken, hoe ga je de wereld veranderen in hoe jij hem graag wil zien.
Ik denk dat de kortste klap is het aloude: Verbeter de wereld begin bij jezelf.
En daar gaat het ook meteen de mist in. Want iedereen vraagt om respect en tolerantie maar……………….. er hoeft op facebook maar iets te gebeuren en we hebben allemaal een mening waarbij het respect en de tolerantie ver te zoeken is. En waarschijnlijk als dit op facebook zo is zal dit ook in het echte leven zo gaan.

Als we vanaf nu ons allemaal eens gaan gedragen zoals we zouden willen dat een ander zich gedraagt?
Laten we stoppen met dingen te posten op facebook die andere mensen schaden of wat respectloos is (ongeacht dat je vindt dat deze persoon dit verdient)

Laten we stoppen met te reageren op posten die mensen kunnen schaden of die respectloos zijn ten opzichte van andere mensen (Ook als je het eens bent met degene die de post plaatst)

Laten we vanaf nu mensen (ongeacht wie) gaan behandelen zoals je zelf behandeld wil worden, met respect.

We kunnen er geen oorlogen mee stoppen, maar we kunnen wel zorgen dat het in onze omgeving geen oorlog wordt al is het maar in het klein.
We kunnen er daarmee niet voor zorgen dat andere mensen respectloos op andere mensen of dieren reageren maar we kunnen ze wel laten zien hoe het ook kan.We kunnen geen kloof dichten tussen arm en rijk, maar hoeveel is geld waard als je door je respect, respect terug gaat krijgen van mensen? Je kunt er geen boodschappen van doen maar het leven wordt er zoveel zonniger van dat je de eventuele problemen die je ervan hebt beter kunt hebben.
Je kunt er niet direct dierenbeulen mee stoppen maar als iedereen elkaar met respect behandeld breidt de groep van goede mensen om je heen uit en samen sta je sterk en kun je heel veel bereiken.

En ik weet inmiddels dat het kan, na de zoveelste ruzie op facebook heb ik besloten geen rellen meer te accepteren op mijn tijdlijn, een gezonde discussie is prima (en daar staat dan ook altijd bij dat men elkaar met respect moet behandelen en dat de reactie anders verwijderd wordt), iedereen heeft recht op zijn eigen mening maar die kun je ook uitten zonder andere mensen te beledigen. Ook ik moet me af en toe inhouden als ik een post zie waar ik het óf totaal niet mee eens ben óf totaal wel mee eens ben om gewoon niet te reageren, maar het lukt.
En als iedereen dit tenminste zou proberen dan wordt het op facebook al een stuk gezelliger, en ook naar elkaar toe wordt het een stuk gezelliger

Dus wat zou je veranderen in deze wereld???

VERBETER DE WERELD EN BEGIN BIJ JEZELF!!!!!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *